SRCE proslavilo 37. rođendan

Fotografija članka: SRCE proslavilo 37. rođendan

Kako je rekao mr.sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca, ova je ustanova bila i ostala središnja infrastrukturna ustanova sustava znanosti i visokog obrazovanja. Isto tako, Srce je prepoznato i kao pouzdano i stabilno središte napredne računalno-komunikacijske i informacijske infrastrukture, ali i kao obrazovno središte sa širokim spektrom obrazovnih programa i sadržaja. I čitav niz značajnih nacionalnih projekata, od onih u području mreža ili grid računarstva, pa preko posredničkih sustava i e-učenja, sve do informacijskih sustava vezanih uz funkcioniranje sustava znanosti i visokog obrazovanja.

Kako to ravnatelj Bekić zna naglasiti, Srce je i današnju proslavu obilježilo radno. Nakon predaha uz slavljeničku tortu i šampanjac, održan je i okrugli stol pod nazivom "Imamo AAI@EduHr – iskoristimo ga!", čiji je moderator bio mr.sc. Miroslav Milinović, voditelj AAI@EduHr infrastrukture te pomoćnik ravnatelja i predstojnik Sektora za informacijske sustave i aplikacije. Na okruglom su stolu sudjelovali prof. dr. sc. Mario Kovač, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. Jadranka Stojanovski, Institut Ruđer Bošković, mr. sc. Vlado Pribolšan, CARNet, mr. sc. Ružica Vučić, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, dr. sc. Diana Šimić, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Lada Sartori, dipl. inž., Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu i Kristijan Zimmer, dipl. inž., Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Dodajmo kako sustav postoji od 1. ožujka 2006. godine, a ovaj sustav upravljanja elektroničkim identitetima mjesečno odradi više od 4 milijuna zahtjeva mjesečno. Kako je napomenuo gospodin Milinović, sustav obuhvaća više od 200 matičnih ustanova s oko 580.000 elektroničkih identiteta koji vlasnici rabe na oko 30 servisa (pristup računalnoj mreži, pristup aplikativnim sustavima i slično).

Cijela današnja proslava mogla se pratiti i na web stranicama Srca na adresi . Na istoj se adresi može vidjeti i snimka proslave.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.