SRCE proširuje računalni klaster Isabella

Racunalo.com foto

Računalni klaster Isabella u Srcu uspostavljen je i počeo je funkcionirati 2002. godine kako bi omogućio hrvatskim stručnjacima sudjelovanje u vrhunskim znanstvenim projektima, posebno suradnji s CERNom, ali i kako bi potaknuo širu primjenu klasterskih tehnologija u akademskoj i istraživačkoj zajednici u Hrvatskoj.
Najnovije proširenje klastera Isabella financiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa s ukupno više od milijuna kuna.


Isabella je danas, s ukupno 100 računala, 352 procesorske jezgre, više od 0.5 TB radne memorije i više od 10 TB raspoloživog diskovnog prostora, i dalje jedan od najznačajnijih računalnih resursa, a zasigurno je najveći produkcijski računalni klaster u Republici Hrvatskoj. Isabella je zajednički resurs svih znanstvenika u Hrvatskoj i omogućava im korištenje značajnih računalnih sredstava za zahtjevne obrade podataka u sklopu znanstveno-istraživačkih projekata, te obrazovanje novih stručnjaka na hrvatskim sveučilištima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.