SRCE: održana završna svečanost za Mjesec eduroama, dodijeljena priznanja

Fotografija članka: SRCE: održana završna svečanost za Mjesec eduroama, dodijeljena priznanja

Na završnoj svečanosti Mjeseca eduroama u Srcu dodijeljena su priznanja ustanovama koje su prema rezultatima mjerenja tijekom Mjeseca eduroama imale najveći postotak novih korisnika u odnosu na ukupan broj korisnika s AAI@EduHr elektroničkim identitetom u imeniku ustanove.

Oglas

Prema konačnim rezultatima mjerenja najveći postotak novih korisnika postigli su:
•    Hrvatski šumarski institut – kategorija malih matičnih ustanova (ustanove s do 100 identiteta u imeniku)
•    Sveučilište u Zagrebu Geodetski fakultet – kategorija srednjih matičnih ustanova (ustanove s do 1000 identiteta u imeniku)
•    Sveučilište u Zagrebu Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet – kategorija velikih matičnih ustanova (ustanove s više od 1000 identiteta u imeniku).

Nagradu u kategoriji srednjih matičnih ustanova preuzeo je dekan Geodetskog fakulteta prof. dr. sc. Damir Medak, a nagradu u kategoriji velikih matičnih ustanova preuzeo je Ivan Cerovec s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
Nagrade je predao mr. sc. Miroslav Milinović, pomoćnik ravnatelja za informacijsku i posredničku infrastrukturu, a nakon dodjele nagrada kratku prezentaciju o stanju i planovima razvoja usluge eduroam održao je Dubravko Penezić, voditelj usluge.
Sveučilišni računski centar (Srce) kao nacionalni koordinator usluge eduroam i ove je godine od 3. travnja do 7. svibnja 2017. organizirao događanje pod nazivom Mjesec eduroama™. Mjesec eduroama nastavak je tradicionalnog Tjedna eduroama i kontinuirano se održava jednom godišnje od 2013. godine.

U okviru Mjeseca eduroama nastojali smo različitim aktivnostima osigurati da informacije o načinu rada, pouzdanosti, sigurnosti i jednostavnosti usluge eduroam budu široko dostupne davateljima usluge i matičnim ustanovama te krajnjim korisnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Tijekom travnja, u Zagrebu, Osijeku i Opatiji održali smo šest predavanja namijenjenih svima zainteresiranim za uslugu eduroam.

Jedna od aktivnosti tijekom Mjeseca eduroama bila je i mjerenje broja novih korisnika. Od 3. travnja do 7. svibnja 2017. mjerili smo broj korisnika koji su započeli koristiti uslugu eduroam koristeći pri tome za konfiguraciju svog uređaja naš sustav eduroam installer.

Podaci o dobitnicima i detalji o događanju Mjesec eduroama nalaze se na .

eduroam je globalni sustav koji korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup Internetu (najčešće bežičnim putem) s računala ili pametnog telefona na mnogim lokacijama širom Hrvatske i svijeta uporabom jedinstvenog elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Sustav eduroam installer dostupan je na internetskim stranicama na , a njegova prednost je u tome što omogućuje pouzdano, jednostavno i sigurno konfiguriranje korisničkih uređaja za korištenje usluge eduroam.

Više informacija o eduroamu i karte s označenim lokacijama na kojima je ova usluga raspoloživa u Hrvatskoj i svijetu dostupne su na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.