SRCE: održan treći sveučilišni Dan e-učenja

Fotografija članka: SRCE: održan treći sveučilišni Dan e-učenja

Treći sveučilišni Dan e-učenja otvorio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, a nakon njega prisutnima se obratila i prorektorica za studente i studije prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Već treću godinu za redom Ured za e-učenje / Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra organizira sveučilišni Dan e-učenja sa željom da se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, pruži mogućnost za razmjenu iskustava i stjecanje novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu. Time nastavljamo poticati e-učenje i provedbu Strategije e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu. Organizacijom ovog događanja Sveučilište u Zagrebu potvrđuje svoju ulogu lidera u regiji u unapređenju kvalitete obrazovanja i implementaciji tehnologija e-učenja.

Na cjelodnevnom događanju dodijeljene su nagrade za uspješne e-kolegije Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2010./2011. U akademskoj godini 2010./2011. nije dodijeljena niti jedna glavna nagrada, već su dodijeljene samo dodatne nagrade.

Nagradu za multimedijske sadržaje u e-kolegiju dobio je kolegij „Signali i sustavi“ Fakulteta elektrotehnike i računarstva, nositelji: prof.dr.sc. Branko Jeren i prof. dr. sc. Damir Seršić, a nagradu za uporabu društvenog softvera u e-kolegiju dobio je kolegij „Strukture podataka“ Fakulteta organizacije i informatike, nositelj: prof.dr.sc. Mirko Čubrilo. Nagrađeni e-kolegiji predstavili su se javnosti, a bit će dostupni akademskoj zajednici i u .

U okviru Dana e-učenja održana je i panel diskusija na temu „Otvoreno o e-učenju: Upotrebljavamo li prednosti e-učenja za podizanje kvalitete obrazovanja, potporu kreativnosti i inovacijama?“ u kojoj su sudjelovali prof.dr.sc. Vjeran Strahonja, dekan Fakulteta organizacije i informatike, prof.dr sc. Ivan Juraga, dekan Fakultet strojarstva i brodogradnje, prof.dr.sc. Vladimir Šimović, dekan Učiteljskog fakulteta, prof.dr.sc. Tomislav Dobranić, dekan Veterinarskog fakulteta i prof.dr.sc. Davor Petrinović, prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Moderatori su bile prof.dr.sc. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije i Sandra Kučina Softić, voditeljica Centra za e-učenje.

SRCE: održan treći sveučilišni Dan e-učenja

SRCE: održan treći sveučilišni Dan e-učenja

SRCE: održan treći sveučilišni Dan e-učenja

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.