SRCE: održan prvi sveučilišni Dan e-učenja

Fotografija članka: SRCE: održan prvi sveučilišni Dan e-učenja

SRCE: održan prvi sveučilišni Dan e-učenja

Dan e-učenja organizirao je Ured za e-učenje / Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu koji je ujedno obilježio i drugu godišnjicu svojega djelovanja.

Prvi sveučilišni Dan e-učenja otvorila je prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ljiljana Pinter, a nakon nje prisutnima se obratila voditeljica Centra za e-učenje Sveučilišnog računskog centra Sandra Kučina Softić.

„Dan e-učenja organiziran je kako bi se akademskoj zajednici, prvenstveno nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu, omogućila razmjena iskustava te stjecanje novih spoznaja o primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija i tehnologija e-učenja u obrazovnom procesu. Time se nastavlja poticati e-učenje i provedba Strategije e-učenja na Sveučilištu u Zagrebu“, naglasila je voditeljica Centra za e-učenje Srca Sandra Kučina Softić.

Na cjelodnevnom događanju dodijeljene su nagrade za najbolji e-kolegij Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2008./2009., nakon čega su predstavljeni svi nagrađeni kolegiji.

Dvije ravnopravne prve nagrade dobile su prof. dr. sc. Sunčana Kukolja Taradi s Medicinskog fakulteta za kolegij Jesmo li kiseli? i prof. dr. sc. Blaženka Divjak sa suradnicima s Fakulteta organizacije i informatike za kolegij Matematika 2.

Dvije prve nagrade za najbolji e-kolegij dodijeljene su ranije, na svečanoj sjednici Senata održanoj u povodu 340. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu, a na Danu e-učenja dodijeljene su: 2. nagrada za najbolji e-kolegij Odabrana poglavlja iz programskoga inženjerstva, prof. dr. sc. M. Žagar, Fakultet elektrotehnike i računarstva; posebna nagrada za pedagoško/didaktičko oblikovanje e-kolegija, Programiranje 2, doc. dr. sc. D. Radošević, Fakultet organizacije i informatike; posebna nagrada za multimedijske sadržaje u e-kolegiju Sustavi za praćenje i vođenje procesa, prof. dr. sc. B. Jeren, Fakultet elektrotehnike i računarstva i posebna nagrada za e-kolegij, Mehanika fluida, prof. dr. sc. M. Šavar i prof. dr. sc. Z. Virag, Fakultet strojarstva i brodogradnje.

Osim predstavljanje svih nagrađenih kolegija održane su i druge prezentacije u kojima su nastavnici govorili o svojim iskustvima u implementaciji e-učenja u obrazovnom procesu.

Održana je i vrlo zanimljiva panel diskusija na kojoj su sudjelovali: dekan Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Davor Romić, prof. dr. sc. Tihomir Hunjak, dekan Fakulteta organizacije i informatike, prof.dr.sc. Mladen Radujković, dekan Građevinskoga fakulteta, i prof. dr.sc. Davor Miličić, dekan Medicinskoga fakulteta, a moderatorice su bile prof.dr.sc. Ljiljana Pinter, prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom i Sandra Kučina Softić, voditeljica Centra za e-učenje. Na panel diskusiji se govorilo o stanju i napretku e-učenja na pojedinim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu i u visokom obrazovanju.

SRCE: održan prvi sveučilišni Dan e-učenja

Centar za e-učenje svečano je otvoren 10. prosinca 2007. godine. Uz promociju e-učenja i poticanje primjene novih tehnologija u obrazovanju, temeljna zadaća Centra je povezivanje stručnjaka, nastavnika i studenata zainteresiranih za e-učenje u aktivnu mrežu za razmjenu znanja i iskustava, te omogućavanje i pomoć pri uporabi alata e-učenja. Centar ujedno djeluje i kao Ured za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu koji nadzire i potiče implementaciju Strategije e-učenja Sveučilišta.

Centar za e-učenje već dvije godine svakodnevno pruža niz usluga svojim korisnicima, i to od mogućnosti korištenja sveučilišnoga sustava za e-učenje, savjetovanja, informiranja i održavanja predavanja vezanih uz e-učenje, do organizacije tečajeva o radu sa sustavom za e-učenje, podrške korisnicima u radu s tehnologijama e-učenja putem helpdeska i priručnika te organizacije mjesečnih druženja popodne@ceu.

Detaljnije informacije o Centru za e-učenje potražite na , a program Dana e-učenja i prezentacije održane na Danu e-učenja dostupni su na internetskim stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.