SRCE: novi online tečajevi prema programu EUCIP Core

Fotografija članka: SRCE: novi online tečajevi prema programu EUCIP Core

Sveučilišni računski centar je kao jedan od ovlaštenih obrazovnih i ispitnih centara za program EUCIP Core pripremilo niz od tri on-line tečaja od kojih svaki obrađuje po jednu od cjelina programa EUCIP Core:
•    EUCIP A Planiranje: Uporaba i upravljanje informacijskim sustavima
•    EUCIP B Izgradnja: Razvoj i implementacija informacijskih sustava
•    EUCIP C Provedba: Održavanje i podrška informacijskim sustavima.

EUCIP Core je osnovni certifikat koji je ujedno i preduvjet za polaganje naprednijeg certifikata EUCIP Professional. Nositelj ovlaštenja za provedbu programa EUCIP u Hrvatskoj je Hrvatski informatički zbor (HIZ).

Obzirom da se tečajevi održavaju putem sustava za udaljeno učenje polaznici ih mogu pohađati s bilo koje lokacije na kojoj postoji pristup internetu, kao i u vremenu koje im najviše odgovara. Na taj način ih mogu pohađati i polaznici koji inače raspolažu s malo slobodnog vremena za učenje kao i polaznici koji žive izvan mjesta održavanja tečaja.

Svaki od tečajeva traje pet tjedana. Polaznicima je tijekom pohađanja tečajeva na raspolaganju mentor, a ukupno očekivano vrijeme potrebno za svladavanje programa EUCIP Core iznosi 400 sati. Prvi tečaj započet će 17. ožujka 2011. godine.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su mr. sc. Marijan Frković, potpredsjednik Hrvatskog informatičkog zbora za međunarodne odnose i nacionalni koordinator za program ECDL, Kristijan Zimmer, potpredsjednik Hrvatskog informatičkog zbora zadužen za certificiranje profesionalnih informatičara, Vladimir Braus, predstojnik sektora za obrazovanje i podršku korisnicima Sveučilišnog računskog centra Srce i Sabina Rako, autorica tečaja, voditeljica Ispitnih centara Srca.

„Izvješća hrvatskog Vijeća za konkurentnost, o potrebi i nedovoljnom broju visokoškolskih ICT stručnjaka bili su nam poticaj za pokretanje Europskog programa za certifikaciju profesionalnih informatičara (EUCIP) u Hrvatskoj. Bilo je poznato kako mnogi IT stručnjaci nemaju visokoškolsko obrazovanje iz područja ICT-a, ali imaju praktična znanja, te industrijske certifikate koje izdaju Cisco, Microsoft, Oracle i drugi te da bi uz doškolovanje potrebnim znanjima mogli dobiti certifikat EUCIP koji se priznaje u cijeloj Europi. Neki pak visokoškolski stručnjaci nemaju visokoškolsko obrazovanje iz područja IT, ali da bi mogli razumjeti ili čak voditi informatičke projekte potrebna su im dodatna znanja iz ovog područja“, rekao je mr.sc. Marijan Frković i naglasio da su „to su bili bitni  razlozi što je Srce pokrenulo aktivnosti i zadovoljilo sve uvjete za dobivanje licence obrazovnog i ispitnog centra za EUCIP“.

„Tečajevima za EUCIP Core Srce popunjava raskorak između osnovnih tečajeva za krajnje korisnike i specijalističkih za računalne profesionalce. Po završetku tečaja svoja nova znanja polaznici mogu potvrditi i polaganjem međunarodno priznatog certifikata EUCIP Core“, zaključio je Vladimir Braus, predstojnik Sektora za obrazovanje i podršku korisnicima Srca.

Više o tečajevima za EUCIP Core potražite na: .

Sveučilišni računski centar informatičke tečajeve održava od samog osnutka, već gotovo četrdeset godina, a prvi on-line tečaj Srce je uspostavilo 2005. godine. Danas u svom programu Srce ima brojne tečajeve i za početnike i za računalne profesionalce.

EUCIP (European Certification of Informatics Professionals) je sustav certificiranja profesionalnih informatičara kojeg je razvio CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies). Detalje o ispitima za program EUCIP Core potražite na .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.