SRCE član Oracleovog programa za razvoj akademske zajednice

Racunalo.com foto

Namjera ovog programa je poticati svijest o važnostima informacijske tehnologije u svim sferama današnjeg života te što bolje obrazovanje i priprema studenata za korištenje informacijske tehnologije u budućim poslovnim izazovima. članice Akademske Inicijative na temelju plaćene članarine koja godišnje iznosi simboličnih 500 $ ostvaruju pravo na korištenje Oracle softvera i tehničku podršku prilagođenu njihovim potrebama.
Jedna od zadnjih institucija koja je postala član Oracle Akademske Inicijative je Sveučilišni računski centar (SRCE) koji je kao krovna IT organizacija dao veliku potporu razvoju informacijske tehnologije u akademskoj, ali i cjelokupnoj zajednici. SRCE, zajedno s Institutom Ruđer Bošković i drugim institucijama u Hrvatskoj radi na projektu CRO-GRID infrastrukture koji je dio poliprojekta CRO-GRID. Unutar ovog projekta razvija se informacijska infrastruktura temeljena na GRID tehnologiji, što stvara temelje za druge CRO-GRID projekte.
Ostali članovi uključeni u Akademsku Inicijativu su: Ekonomski fakultet, Zagreb, Ekonomski fakultet, Split, Fakultet za ekonomiju i turizam, Pula , Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb , Grafički fakultet, Zagreb, Geodetski fakultet, Zagreb.
Generalni direktor Oracle Hrvatska, Marin Tadić izjavio je: «Oracle Akademska inicijativa okuplja velik broj akademskih institucija diljem svijeta. Ponosni smo na ovaj program u našoj zemlji koji iako tek nekoliko godina prisutan, broji više od 10 akademskih institucija te okuplja velik broj stručnjaka, znanstvenika i studenata koji kroz ovu inicijativu imaju pristup i mogućnost rada na najmodernijem softveru.»
Kristina Greguranić, OAI leader izjavila je da je zanimanje akademskih institucija u Hrvatskoj svakim danom sve veće i da Oracle ulaže velike napore u razvoj Oracle akademske inicijative u Hrvatskoj te potiče što više institiucija da se priključe programu i omoguće svojim studentima rad i učenje Oracleovog softvera.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.