SRCE dobilo novo Upravno vijeće, predsjednik Vjeran Strahonja

Fotografija članka: SRCE dobilo novo Upravno vijeće, predsjednik Vjeran Strahonja

SRCE dobilo novo Upravno vijeće, predsjednik Vjeran Strahonja

Današnju sjednicu je sazvao i njome predsjedao rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš.

Početku sjednice održane na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu prisustvovali su i članovi prethodnog saziva Upravnog vijeća Srca, kojima su se rektor Bjeliš i ravnatelj Srca mr.sc. Zoran Bekić zahvalili na suradnji i angažmanu u proteklom razdoblju.

Rektor Bjeliš je, u uvodnom obraćanju članovima Upravnog vijeća, naglasio važnost djelovanja Srca i izdvojio neke prioritetne zadaće u idućem razdoblju. Ponovio je i stav Sveučilišta u Zagrebu koje prepoznaje i čvrsto podržava dvojaku ulogu Srca kao središnje nacionalne ustanove za izgradnju i održavanje moderne e-infrastrukture sustava znanosti i visokog obrazovanja i kao računskog centra Sveučilišta u Zagrebu. Posebno je naglasio značajna očekivanja Sveučilišta od Srca u području izgradnje sveučilišne e-infrastrukture i posebno informacijskih sustava Sveučilišta.

Odlukom Senata u novo Upravno vijeće Srca imenovani su: sa Sveučilišta u Zagrebu prorektor za prostorno planiranje i razvoj Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Bojan Baletić, prof.dr.sc. Vjeran Strahonja prodekan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i Filip Križić, student Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Kao predstavnik korisnika Srca izvan Sveučilišta imenovan je Zoran Paldi, ravnatelj Uprave za informatiku i tehnologiju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a iz redova zaposlenika Srca Davor Jovanović, dipl. inž, voditelj odjela u Sektoru za računalno-komunikacijske mreže Srca.

Za predsjednika Upravnog vijeća jednoglasno je izabran prof.dr.sc. Vjeran Strahonja.

U nastavku sjednice održana je rasprava, te je usvojen Plan rada Srca za 2010. godinu. Plan rada Srca pripremila je u razdoblju od listopada 2009. do siječnja 2010. godine Uprava Srca, ali je formalno prihvaćanje čekalo konstituiranje novog saziva Upravnog vijeća. Plan rada Srca za 2010. godinu bit će objavljen na web stranicama Srca.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.