SPSS:rekordan prihod i veća prisutnost na tržištu

Racunalo.com foto

Dobit od tekućeg poslovanja u zadnjem kvartalu 2005. povećana je na 8,6 milijuna dolara, ili 14 posto ukupnih prihoda u odnosu na prošlogodišnjih 3,7 milijuna dolara, odnosno 6 posto tadašnjeg prihoda.
Godišnji prihod u poslovnoj 2005. iznosio je 236,1 milijun dolara, a 2004. 224,1 milijun. Prihodi od novih licenci povećani su za 12 posto, tj. na 107,6 milijuna dolara u odnosu na 95,8 milijuna godinu prije. Dobit iz tekućeg poslovanja dosegnula je 12 posto svih prihoda te iznosi 28 milijuna dolara.


“SPSS je završio 2005. godinu s najboljim rezultatima u svojoj povijesti”, izjavio je Jack Noonan, predsjednik i izvršni direktor tvrtke SPSS. “Naš je financijski temelj čvrst, a tržište sve više prepoznaje našu tehnološku izvrsnost i uspjehe te smo dobro pripremljeni za ono što nas čeka u budućnosti. Postaje sve jasnije da će analitika planiranja u budućnosti imati važnu ulogu pri implementaciji informacijskih tehnologija u tvrtkama. SPSS za takve zahtjeve ima spremnu tehnologiju koja može zadovoljiti sve potrebe poslovnih okruženja i pritom našim klijentima omogućiti brži povrat ulaganja uporabom naših proizvoda u važnim poslovnim segmentima.”


Tijekom 2005. SPPS je uspješno predstavio paletu proizvoda s područja tehnologija i usluga za analitiku planiranja. SPSS 14.0 poboljšana je inačica vodećeg programskog paketa za statističku obradu podataka SPSS Statistical Services za Microsoft SQL Server 2005, koji osjetno proširuje analitičke mogućnosti velikih tvrtki povezivanjem s proizvodima Windows Server System. Predstavljena je i dopunjena inačica ShowCase Suite 7.0, palete vodećih rješenja za poslovnu inteligenciju i dubinsku analizu podataka (eng. data mining) za tvrtke koje upotrebljavaju računalne platforme IBM eServer iSeries. Predstavljeno je i rješenje PredictiveClaims, koje smanjuje prijevare na štetu osiguravateljskih tvrtki, poboljšava postupak obrade zahtjeva i smanjuje troškove, te Dimensions 3.0, nadogradnja velike skupine alata za oblikovanje anketa, prikupljanje i upravljanje podacima, analizu te objavljivanje rezultata.
Istraživanje koje je početkom 2005. objavio IDC pokazalo je da je analitika planiranja priznata kao zaseban programski sektor. IDC je najavio da će taj sektor u idućih pet godina ostvarivati 8-postotni godišnji rast.
Nucleus Research objavio je rezultate neovisnog istraživanja SPSS-ovih rješenja za analitiku planiranja, prema kojima je 94 posto istraživanjem obuhvaćenih SPSS-ovih klijenata ostvarilo povrat troškova u prosjeku za 10,7 mjeseci od početka uporabe SPSS-ovih rješenja. Nucleus je naglasio da je riječ o jednom od najboljih rezultata o rentabilnosti investicije koje je ikada dobio u svojim istraživanjima.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.