SPSS uspješno poslovao u prvome kvartalu 2006

Racunalo.com foto

“Dobar početak godine nastavak je izvrsnih prošlogodišnjih prodajnih rezultata i aktivnosti”, izjavio je Jack Noonan, predsjednik i izvršni direktor tvrtke SPSS. “Marljivim radom prodajnih i marketinških timova ostvarili smo povećanje poslovnih transakcija, osjetan godišnji rast u svim kategorijama proizvoda te zabilježili očekivano povećanje prihoda na području profesionalnih usluga. Rast smo ostvarili na svim velikim tržištima, u Americi, Europi i Pacifiku”.

Vodeću ulogu SPSS-a na području analitike planiranja potvrđuju priznanja vodećih analitičara toga tržišta. Gartner je u svojem siječanjskom izvješću Magic Quadrant objavio da je tvrtku SPSS svrstao među četiri vodeće tvrtke na području pretraživanja i dubinske analize podataka (eng. data mining). Tvrtka za istraživanje tržišta Nucleus Research u travnju je objavila studiju o brzini povrata investicije (ROI) pri uporabi rješenja SPSS PredictiveMarketing u nizozemskoj osiguravateljskoj tvrtki FTBO. Studija je pokazala da je ta tvrtka pomoću SPSS-ova rješenja povećala odziv potencijalnih klijenata iz izravnog marketinga za 200 posto, poboljšala učinkovitost zaposlenika u odjelu marketinga i omogućila 448-postotni povrat investicija.
“Zadovoljni smo povećanjem prihoda i zarade u odnosu na prošli kvartal, osobito ako se uzmu u obzir nepovoljni devizni tečajevi”, rekao je Raymond Panza, potpredsjednik i financijski direktor tvrtke SPSS. “Uvjereni smo da su naši poslovni rezultati odraz kvalitetnog rada, ekonomičnog poslovanja i povećane produktivnosti. Stabilnost naše bilance omogućuje nam veću prilagodljivost i osnova je sve boljih financijskih rezultata.”
SPSS očekuje da će u drugom kvartalu ostvariti prihod od 61 do 63 milijuna USD, a planirani godišnji prihod ostaje na istoj razini, između 248 i 254 milijuna USD.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.