SPSS primio nagradu tvrtke Frost & Sullivan za inovaciju i razvoj analitike predviđanja

Racunalo.com foto

“SPSS 14.0 proširio je mogućnosti analitike predviđanja sa stolnog okruženja na razinu tvrtke”, rekao je Arun Ranganath, analitičar tvrtke Frost & Sullivan. “Široko područje uporabe rješenja SPSS 14.0 omogućilo je SPSS-u poslovnu suradnju s velikim tvrtkama, čime je dobio veći broj korisnika i samim tim veći broj poslovnih zahtjeva.”


SPSS Predictive Claims, rješenje za analitiku predviđanja u stvarnom vremenu, zadovoljilo je brojne zahtjeve osiguravateljskih tvrtki, kao što su procjena opravdanosti odštetnih zahtjeva, utvrđivanje rizika i potencijalnih prijevara. Jednostavna integracija s postojećim rješenjima za upravljanje potraživanjima omogućuje osiguravateljima bržu implementaciju i veću učinkovitost.


SPSS-ovo rješenje Dimension 3.0 za prikupljanje podataka, upravljanje podacima i izvješćivanje vrlo je koristan alat za istraživanje tržišta. Taj tehnološki napredan alat korisnicima olakšava stvaranje nove mogućnosti pri oblikovanju anketa, kako bi se poboljšao doživljaj ispitanika. Takve inicijative pomogle su SPSS-u da prodre duboko u svoju korisničku bazu te otkrije nove mogućnosti razvoja.


SPSS je prošle godine objavio i rješenje Clementine 9.0 (trenutno je na tržištu verzija 10.1), koje poboljšava mogućnosti prognostičkog modeliranja pomoću baze podataka Oracle 10g. Suradnja s Oracleom učvrstila je položaj SPSS-a na području analitike predviđanja te mu omogućila pristup i prodaju rješenja velikom broju korisnika Oracleovih baza podataka.


Rješenja tvrtke SPSS nisu korisna samo zato što omogućuju izdvajanje bitnih informacija iz izvora podataka, već stoga što omogućuju iscrpnu analizu i poboljšanu funkcionalnost pri stvaranju prognoza. Robusna funkcionalnost usmjerena na primjenu u velikim tvrtkama, velika zastupljenost u različitim segmentima korisničkih aktivnosti, mogućnosti integracije i novi proizvodi s mogućnošću dalekosežnog predviđanja jačaju položaj SPSS-a na tržištu analitike predviđanja.


Nagrada tvrtke Frost & Sullivan svake se godine dodjeljuje tvrtki koja je jedinstvenom tehnologijom, čvrstom poslovnom strategijom i istraživačkim aktivnostima potvrdila vodeću ulogu u svojem području djelatnosti te pridonijela njegovu razvoju. Uz tehnološka dostignuća, izvrsnost tvrtke mora se temeljiti i na sveobuhvatnom poznavanju svih sudionika na tržištu, što se odražava i na kontinuirano poboljšavanje te industrijske grane.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.