Spremni za Google I/O 2016

Fotografija članka: Spremni za Google I/O 2016

Odbrojavamo sate do Google I/O konferencije 2016.

Oglas

Kao svake godine, tako će nas i ove Google tim izvijestiti o novostima, planovima i željama za narednu poslovnu godinu. Fizički sudionici konferencije u Kaliforniji, ali i oni koji će , putem prijenosa uživo i video snimki, doznat će najnovije informacije i planove za Chrome internet preglednik, Android VR, novu verziju Android operativnog sustava – N, poboljšanim Chrome OS-om, Android VR-om te brojne druge Google proizvode.

Za konferenciju koja će trajati od 18. do 20. svibnja, objavljen je gust i zanimljiv raspored koji će zainteresirati svakog programera, ali i ostale zaljubljenike u tehnologiju te korisnike Google alata.

Za sam početak najavljene su rasprave o mogućnostima i performansama korisničkih sučelja te poboljšavanju responzivnosti i intuitivnosti.
Tu će biti i prilika za razgovore s Google stručnjacima, ideje za razvoj, kao i komunikaciju s korisničkom podrškom. Nakon rasprave o Google Cloud platformi konferencija će prijeći na ono što većinu najviše zanima – planove za Android platformu i razvoj Android Pay – usluge plaćanja. Pretpostavljamo kako ćemo saznati kojem slatkišu će biti posvećena nova verzija Androida, kako će se razvijati split-screen multitasking, što možemo očekivati od baterije i izgleda, te što će od stavki iz puštene preview verzije biti zadržano, a što ipak ne. Ljubitelji igara, filmaši i virtualne stvarnosti doći će na svoje u poslijepodnevnoj fazi prvog dana konferencije. Razgovarat će se i o mogućnostima koje donose razni integrirani senzori i razvojni alati. Osim o izgledu, performansama i pristupačnosti, svoje će vrijeme dobiti i sigurnost. U više termina razgovarat će se o planovima za Google Play. Posljednji dan bit će svojevrsno zaokruživanje svih dotaknutih tema i predstavljanje planova za realizaciju u bliskoj budućnosti. Razvoj Chrome OS-a je još jedna od vrućih tema, zbog najavljenog povezivanja s Android i mogućnosti korištenja i integracije Android aplikacija u Chrome OSu. Ni kartografija i navigacija neće ostati zakinuti jer su najavljene rasprave o projektu Tango i Googleovim planovima kreiranja mape Svijeta u 3D formatu.

Pošto je za svaku radionicu u planu i programu rezerviran jedan radni sat, a dio programa se i preklapa, onda vam je jasno kako su sve navedene teme samo kap u moru. Za detalje pregledajte , integrirajte ga u svoj planer i odaberite što želite pratiti. Ne zaboravite u postavkama označiti da vam se vrijeme prikazuje lokalno, a ne prema vremenskoj zoni konferencije.
Teme koje vas zanimaju moći ćete pratiti na web stranici, a i putem .

Capture

Mi ćemo svakako zaviriti. Do početka nove konferencije, možete se prisjetiti .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.