Spreadtrum SC9860 novi procesor za smartfone srednje i visoke klase

Fotografija članka: Spreadtrum SC9860 novi procesor za smartfone srednje i visoke klase

Manje poznati kineski proizvođač predstavio je novi procesor, Spreadtrum SC9860, razvijen u 16-nanometarskoj tehnologiji i do radnog takta od 2 GHz.

Oglas

Radi se o procesoru koji će biti namijenjeni pametnim telefonima srednje i visoke klase. Razvijen je u TSMC 16-nanometarskoj FFC tehnološkom procesu, te ima 8 ARM Cortex-A53 jezgri na 2 GHz. Ovaj 64-bitni procesor je energetski efikasniji od 28-nanometarskih i 20-nanometarskih procesora.

Spreadtrum SC9860 ima 4-jezgreni Mali-T880 MP4 grafiku koja će bez problema savladavati bilo kakve grafičke zahtjeve, pri tome naravno mislimo i na grafički najzahtjevnije video igre. Procesor može snimiti i prikazivati 4K video, a podržava i kamere do 26 MP.

Isto tako, procesor podržava ekrane visoke WQXGA rezolucije od 2560 x 1600 točaka (omjer 16:10). Dodajmo kako je ugrađen i LTE modem 7. kategorije (TDD/FDD). Spreadtrum SC9860 procesori se već nalaze u masovnoj proizvodnji, a očekuje se kako će se u prvim mobilnim uređajima pojaviti u drugoj polovici ove godine.

Za one koji žele saznati više tehnikalija, upućujemo ih na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.