SpotMini robot Boston Dynamicsa čini čuda – npr. puni perilicu suđa

Fotografija članka: SpotMini robot Boston Dynamicsa čini čuda – npr. puni perilicu suđa

Fanstastični video koji ćete vidjeti u nastavku prikazuje SpotMini robota poznate američke kompanije Boston Dynamics, a koji će vas zapanjiti svojim mogućnostima. Čak su mu bacili i koru od banane pod noge :)

Oglas

Video je postavljen prije tri dana, 23. lipnja, a već ima oko 3 milijuna pregleda (dok smo ovo pisali). Boston Dynamics je vrlo zanimljiva i nadasve intrigantna kompanija koja se bavi razvojem robota, a koju je osnovao, financirao i navodno stavio na prodaju sam Google. Već neko vrijeme pratimo ovu kompaniju i možemo reći kako su njihova dostignuća blago rečeno – fascinantna.

Glavna zvijezda prvog videa je robot kojeg su nazvali SpotMini, a vidjet ćete neke njegove nevjerojatne mogućnosti i vještine. Primjerice, kako stavlja čašu u perilicu suđa, konzervu u kantu za smeđe, kako izbjegava prepreke ili se provlači ispod stola. Naravno, to su samo neke njegove mogućnosti.

U videu koji slijedi pogledajte kako se u prostoru oko sebe snalazi simpatični SpotMini.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Volite robote i nove tehnologije? Evo još jednog zgodnog videa koji će vas oduševiti… možda potaknuti na razmišljanje… a možda i malo zastrašiti… :)

Reproduciraj audiovizualni sadržaj

Ni to vam nije dovoljno? Onda kliknite na , gdje ćete dobiti pregršt članaka o raznim robotima…

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.