Sportski 3D prijenosi uživo najviše potiču novu tehnologiju

Fotografija članka: Sportski 3D prijenosi uživo najviše potiču novu tehnologiju

Kako će se 80 posto svih planiranih 3D kanala fokusirati na sportske događaje, očekuje se da će raspoloživost 3D sportskih sadržaja uživo imati najveći utjecaj na povećanje korištenja 3D kod kuće .

Prema istraživanju koje je obavila tvrtka Screen Digest, četvrtina domaćinstava u najvećim zapadnim ekonomijama imat će 3D televizor u kući do kraja 2014. godine. No ova razina prodora među potrošače ovisi o raspoloživosti sadržaja visoke kvalitete koji utječu na odluku o kupnji. Osim nogometa, američkog nogometa i golfa, Screen Digest očekuje da će najveći teniski turniri biti glavni pokretač 3D industrije.

Panasonic ima vodeću ulogu u isporuci ovih velikih sportskih događaja uživo u 3D diljem Europe. Ovog tjedna, u suradnji s Francuskom teniskom federacijom (FFT), francuskim operaterom Orange i Eurosport kanalom, Panasonic predstavlja prvi veliki višednevni sportski turnir u Europi – Otvoreno prvenstvo Francuske, Roland Garros – u prijenosu uživo u 3D, što su omogućili Eutelsat HOT BIRD™ i Astra satelit.

Ova suradnja između Panasonica, FFT, Orange-a i Eurosporta potrošačima diljem Europe omogućuje doživjeti turnir u iznimnoj, visokoj 3D kvaliteti, sve do muškog finala 6. lipnja 2010. Događaj demonstrira Panasonicova end-to-end 3D rješenja, od 3D kamera za snimanje na igralištu, do vrhunskih 3D plazma televizora VT20 na kojima će se turnir prikazivati u prodavaonicama diljem Europe.

Laurent Abadie, CEO i predsjednik tvrtke Panasonic Europe, komentirao je: „Ovo je odlična prilika koja će prikazati potencijal prijenosa sporta uživo u 3D kod kuće. Zadovoljni smo što, kao vodeći u industriji, kroz suradnju s kanalom Orange, Eurosportom i FFT brojnim korisnicima diljem Europe možemo omogućiti 3D iskustvo gledanja koje se ne može propustiti.”

3D prijenos operatera Orange s Roland Garrosa prenosi se uživo preko ADSL-a i optičkih linija do pretplatnika Orange-a diljem Francuske, na namjenskom novom 3D TV kanalu. Eurosport isporučuje 3D signal uživo preko satelita do Panasonicovih 3D plazma televizora VT20 u više od 3000 prodavaonica u ostalim zemljama Europe. Satelitska distribucija diljem Europe moguća je zahvaljujući partnerstvu s tvrtkama Eutelsat i Astra.

Laurent Eric Le Lay, predsjednik i izvršni direktor Eurosport grupacije, objasnio je: „Dodavanjem dodatne dimenzije sportskim prijenosima uživo, iskustvo gledanja gledatelja diljem Europe posve će se promijeniti i poboljšati. U sljedećih četrnaest dana imerzivno iskustvo bivanja uz tenisko igralište na Otvorenom prvenstvu Francuske isporučit ćemo neposredno na televizor. Naša suradnja s Panasonicom i kanalom Orange oblikovat će standard za budućnost sportskih prijenosa.”

Ghislaine Le Rhun-Gautier, direktorica 3D projekta za Orange, komentirala je: „Roland Garros je savršena platforma za Orange za lansiranje prvog namjenskog 3D TV kanala u Francuskoj, budući da je ovo zemlja gdje smo provodili eksperimentalni 3D prijenos 2008. i 2009. godine. Naš cilj je ponuditi našim korisnicima inovacije koje će revolucionarno promijeniti način istraživanja i pristupa sadržajima na svim našim platformama. Uz 3D, Orange podiže TV iskustvo na sljedeću razinu.”

Kako bi dopunio svoj 3D plazma TV VT20 i 3D reproduktor Blu-ray DMP-BDT300 3D, no i unaprijedio svoj vodeći položaj u Full HD 3D tehnologiji, Panasonic će obogatiti svoju ponudu 3D proizvoda u 2010. godini. U kolovozu šalje na tržište prvi 65-inčni Full HD 3D televizor, nakon toga 3D videu kameru i digitalni 3D AV mikser, te 3D LCD video monitor krajem godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.