Speedtest objavio ljestvice brzina interneta, Hrvatska lošija nego ikada

Fotografija članka: Speedtest objavio ljestvice brzina interneta, Hrvatska lošija nego ikada

Poznata stranica za testiranje brzine spajanja na internet Speedtest.net je pokrenula novi statistički globalni index za rangiranje zemalja po prosječnim brzinama interneta u fiksnoj i mobilnoj mreži.

Oglas

Osim podataka o prosječnoj brzini i ljestvice po kojoj su rangirane, Speedtest je dodao i broj koji označava rast ili pad u odnosu na prethodni mjesec. Iz Ookle kažu kako je njihova “misija učiniti internet bržim tako što daju podatke i uviđaj u stvarne brzine koje su dostupne korisnicima”.

Hrvatska se nalazi na 29. mjestu na svijetu po brzini interneta na mobitelima sa brzinom 29,21 Mbps i ujedno najbrža u susjedstvu. Srbija je na 31. mjestu sa 28,34 Mbps, a BiH na poraznom 116. mjestu sa brzinom 7,47 Mbps. Porazno je i to što se Hrvatska u odnosu na prošli mjesec spustila za čak 9 mjesta na ljestvici jer je u lipnju imala prosječnu brzinu 32,34 Mbps. Od EU zemalja među prvih deset su Norveška (1. 52,59 Mbps), Nizozemska (2. 46,94 Mbps), Mađarska (3. 46,24 Mbps), Malta (5. 44,83 Mbps) i Belgija (9. 37,81 Mbps), a još nas vode i Island, Luksemburg, Danska, Švicarska, Grčka, Austrija, Švedska, Litva, Češka, Bugarska, Finska, Rumunjska i Turska. Iza nas su se našle ove EU zemlje: Španjolska, Italija, Estonija, Cipar, Letonija, Francuska, Slovenija, Slovačka, UK, Njemačka, Poljska, Portugal i Irska.

U fisknom internetu smo na 61. mjestu sa 20,16 Mbps. Od susjednih su zemalja ispred nas Srbija (57. 22,47 Mbps) i Slovenija (44. 32,28 Mbps), dok je BiH iza nas (70. 17,63 Mbps). Od EU država, po brzini fiksnog interneta od Hrvatske su gore jedino Cipar, Turska i Grčka. Cijelo izvješće možete .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.