Span preuzeo tehnološki dio InfoCumulusa koji nastavlja poslovanje kao konzultantska tvrtka

Fotografija članka: Span preuzeo tehnološki dio InfoCumulusa koji nastavlja poslovanje kao konzultantska tvrtka

O tome su na posebnoj konferenciji za novinare govorili predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović i donedavni direktor InfoCumulusa Sven Marušić, a sada član Uprave Spana za softverska rješenja, te Stjepan Vuković, novi direktor InfoCumulusa.

Oglas

Span je inače 100% vlasnik InfoCumulusa, s tim da su tehnološki dio InfoCumulusa direktno pripojili Spanu, dok tvrtka InfoCumulus nastavlja samostalno i pod svojim imenom raditi pružajući konzultantske usluge. Unutar Spana kreiran je novi softverski dio – Span Software Solutions, a koji bi trebao postati nositelj razvoja Spana u novim područjima IT-a izvan tradicionalnog segmenta poslovanja u kojem je Span danas prepoznat.

Span Software Solutions divizija organizirana je u dva osnovna sektora: Software Solutions Consulting i Software Solutions Delivery. Softverski odjeli koji reflektiraju Spanovu ponudu na tržištu su:  Document Management Platforms, Custom Solutions, CRM i Data Analytics. Uz njih su ključni timovi za razvoj proizvoda i osiguranje kvalitete.

Podsjetimo, Span je na tržište lansirao čitav niz inovativnih softverskih rješenja, od MUP aplikacije za građanstvo, preko naprednih infrastrukturnih aplikacija na mreži McDonaldsa do najnovijih scenarija korištenja Microsoftovih kognitivnih servisa u maloprodaji.

Dio InfoCumulusa koji nastavlja samostalno poslovati, vraća se svojoj osnovnoj djelatnost, konzaltingu.

Prošla 2016. godina je za obje firme bila uspješna, prihodi su rasli kao i broj zaposlenika. Kako je izvoz glavna strategija širenja poslovanja, očekuju se još uspješnija 2017. godina.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.