Sony želi učiti djecu programiranju i robotici

Fotografija članka: Sony želi učiti djecu programiranju i robotici

Sonyjev odgovor na Lego Mindstorm je set za gradnju robota po imenu Koov i ujedno je prvi proizvod Sonyjevog odjeljenja Global Education.

Oglas

Sony je na Indiegogo postavio kampanju kako bi skupio 100000$ iz crowdsourcinga za financiranje seta Koov. Koov je namijenjen da pomogne djeci na zabavan način naučiti programiranje dok grade robota. Set sadrži sve potrebne dijelove sa uputstvima i kockicama u različitim bojama sa senzorima i motorima za 30 sati obuke iz programiranja namijenjenoga djeci.

Do sad su skupili oko polovice potrebnog iznosa za financiranje projekta koji bi pomogao djeci da razviju vještine za 21. stoljeće.kao što su kreativnost, kritičko razmišljanje te suradnja i komunikacija u STEM područjima (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Eksperimentalni projekti poput ovoga omogućuju djeci da nauče pozadinske procese pri recimo gradnji robota kako bi mogli učiti kroz interakciju između fizičkih i digitalnih sustava.

Paketi ponuđeni servisu dolaze u nekoliko varijanti sa kokicama u sedam različitih oblika te senzorima i motorima (akcelerometar, IR, prekidači, LED i drugo). Za upravljanje se koristi aplikacija na iPadu, Windowsu ili Macu, a jednom kada dijete nauči napraviti robota i programirati ga može podijeliti svoj rezultat na sigurnoj društvenoj mreži. Mali programeri mogu uspoređivati svoje robote, dijeliti programski kod i miješati ideje te tako dodatno naučiti.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.