Sony Xperia Z5 Tablet ne izlazi, hoće li Sony tableti nestati?

Fotografija članka: Sony Xperia Z5 Tablet ne izlazi, hoće li Sony tableti nestati?

Godina 2016. će biti godina brojnih novih početaka, a čini se i godina kraja za neke modele. U ovu drugu kategoriju bi se mogli svrstati Sonyjevi Xperia tableti. Hoće li se zaista “utopiti”?

Oglas

Naravno, to su još uvijek samo glasine, no s obzirom na prodaju Sonyjevih tableta, a pogotovo , nekako nam se čini kako se japanskom gigantu na ovom području ne piše dobro. Zanimljivo je kako ova informacija nije službeno potvrđena, ali dolazi iz samog Sonyja.

U prilog tome govori i podatak kako Sony vrlo vjerojatno neće predstaviti novi Xperia Z5 Tablet, a i sa starijim modelima su poprilično “brljali”. Najveći problem nije kvaliteta ili dizajn koji su u ovom slučaju neupitni, nego cijena samih tableta koja je previsoka. Sjećamo se kako je samo Xperia Z2 Tablet bio cjenovno koliko-toliko povoljan, svi dalje su jednostavno – preskupi. Primjera radi Xperia Z4 Tablet u Hrvatskoj ima cijenu oko 5.000 kuna, što je apsolutno previše.

Ove se informacije bar za sada ne odnose na Sonyjeve pametne telefone koji se osjetno bolje prodaju od tableta koji čine tek 5% prodaje Sonyjevih mobilnih uređaja (podatak iz 2013. godine), a ta brojka je i dalje u padu. Ako se ovo “gašenje” realizira, možemo ga očekivati već idućeg mjeseca.

Ne piše se crno samo Sonyjevim Xperia tabletima, sličnu će sudbinu doživjeti i . Mnogi se pitaju što će biti i s HTC-om i BlacBerryjem, no čini nam se kako oni još nisu u toj opasnosti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.