Sony Xperia Z3 i Z3 Compact – ovo su Sonyjevi novi top smartfoni?

Fotografija članka: Sony Xperia Z3 i Z3 Compact – ovo su Sonyjevi novi top smartfoni?

Nakon modela Xperia Z2 i prikaza Xperia Z3 Compact, došlo je izgleda vrijeme i za “šuškanja” oko novog Sony Xperia Z3 smarfona.

Oglas

Na neslužbenom Xperia blogu pojavile su se informacije o novom kompanijinom super smartfonu kojeg navodno već razvijaju u Sonyju. Trenutno aktualni model, a kojeg smo , prodaje se vrlo dobro, najviše na domaćem japanskom tržištu.

Prva fotografija koju vidite iznad navodno prikazuje nove Sony Xperia Z3 i Z3 Compact smartfone. Naravno, ovo je sve još neslužbeno i u nagađanjima, ali čini se kako se nešto kuha u japanskoj kuhinji. Novi Sony Xperia Z3 nosi kodnu oznaku “Sony D6653”, trebao bi raditi na najnovijem Android 4.4.4 KitKatu, te na novom Qualcommovom Snapdragon 801 procesoru na 2,5 GHz (8974-AC model), a koji se nalazi u konkurentskim modelima kao što su LG G3 ili Samsung Galaxy S5. Druga je varijanta Snapdragon 805.

Očekuje se kako će imati Full HD ekran od 1920×1080 točaka, no nekako smo skloniji vjerovati kako bi se moglo raditi o Quad HD ekranu rezolucije 2560×1440, što bi bilo jako dobro. Što se dizajna tiče vjerujemo kako će biti vrlo sličan Z2 modelu (koji nam je vrlo zgodan i kompaktan, ), ali vjerojatno još tanji, nagađa se 7 milimetara.

Zanimljive su i glasine koje idu korak dalje, a koje kažu kako će Sony Xperia Z4 raditi na novom 64-bitnom Snapdragon 810 procesoru (koji još ne postoji!).

Sony Xperia Z3 smarfon se očekuje na tržištu negdje u rujnu, živi bili pa vidjeli…

Sony Xperia Z3 i Z3 Compact - ovo su Sonyjevi novi top smartfoni

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.