Sony Xperia XZ Premium postigla 83 na DxOMark-u

Fotografija članka: Sony Xperia XZ Premium postigla 83 na DxOMark-u

Sony-jeva perjanica je pala šaka ekipi DxOMark i pritom je postigla score od solidnih, ali ne i zadivljujućih, 83.

Oglas

DxOMark je postao neslužbeni benchmark alat za sve zaljubljenike fotografije, pa tako i onih koje slikamo našim smartphone-ima. Gigant Sony je poznat po tome da pravi odlične digitalne i kamere općenito. Međutim, u svom predstavljenom nedavno, nije baš zablistao u pogledu performansi kamere.

Postavio je rezultat od 83, što znači da nije zakazao nigdje posebno, dakle bio je solidan, ali nije imao onaj “wow” efekt. A kada vam kažem da su novi i ostvarili 94 i 92, vjerojatno shvaćate da za vrhunsku fotografiju, barem po DxOMarku, Sony nije preporučen. Naravno, neće se svatko složiti sa ovim mišljenjem s obzirom da je svako testiranje podložno varijacijama, pa uzmite ove rezultate kako god vam volja.

No, vratimo se mi rezultatu ispitivanja. Naglasili su da s obzirom na vrlo dobre rezultate, Sony nije donio ništa novoga u najnovijoj perjanici što već nije u ponudi kod konkurencije, dok je u novim ispitivanjima Zoom i Bokeh efekta prošao tek prosječno, što je negativno utjecalo na rezultat. Ono što im se svidjelo je novi (i zasad jedinstveni) mod snimanja videozapisa u super slow motion-u pri 960 sličica u sekundi. Također su ocijenili iznimnim performanse autofokusa, i kod fotografija i kod snimanja videa, te da se može pohvaliti odličnom stabilizacijom kod snimanja videozapisa, dakle drhtave ruke neće biti preveliki problem ukoliko posjedujete ovaj model.

Ukoliko vas zanimaju detalji, rezultate ispitivanja možete proučiti (na engleskom).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.