Sony Xperia Tablet 12.9 – veliki tablet od 13 inča za 2015. godinu?

Fotografija članka: Sony Xperia Tablet 12.9 – veliki tablet od 13 inča za 2015. godinu?

Japanska kompanija je još jedna od vodećih elektronskih divova koja najavljuje svoj veliki tablet uređaj. Apple i Samsung to odavno najavljuju, hoćemo li uskoro vidjeti veliki Sony Xperia Tablet 12.9?

Oglas

Naravno, ovo nije službeno ime, no vjerujemo kako će se raditi o “Xperia Tabletu”, a najavljeno je kako će imati ekran koji je veličine 12 inča ili veći. U svakom slučaju najavljen je za prvu polovicu 2015. godine, što znači kako bi se mogao pojaviti na nekom od sajmova kao što je CES 2015 ili MWC 2015.

Apple najavljuje svoj iPad Pro koji bi trebao imati 13,3 inčni ekran, a nešto slično priprema i Samsung koji već neko vrijeme najavljuje svoj veliki Galaxy tablet, koji bi također trebao imati ekran otprilike te veličine. I Sony kreće u tom smjeru, a neslužbeno saznajemo kako bi njihov tablet trebao biti zaista elitni, poslovni i po cijeni koja će vjerojatno biti veća od 1.000$.

Pitanje je na koga “ciljaju” Apple, Samsung i sada Sony? Nije teško pogoditi kako žele konkurirati Microsoftovom Surface 3 Pro tabletu koji je pravi poslovni tablet, ili hibridno prijenosno računalo, ovisno kako gledate na ovu vrstu uređaja.

Što se hardverske konfiguracije tiče, ona je praktički potpuno nepoznata. Spominje se 12,9 inčni ekran od 3840 x 2400 točaka, neki od najjačih Qualcomm procesora, a što se tiče dizajna ponovo bi trebao biti drugačiji, elegantan i tanak samo 8,6 milimetara. Šuška se kako će se proizvoditi u kineskoj tvornici Pegatron (pokraj Šangaja), istoj onoj u kojoj se proizvode Surface i iPad tableti, odnosno ista ona koja je bila u središtu , dokumentarac koji je kao bomba odjeknuo širom svijeta.

I dok drugi planiraju i najavljuju svoj veliki tablet uređaj, sve ih je u tišini i bez puno medijske buke prestigao Lenovo predstavivši još u listopadu ove godine novi uređaj s 13,3 inčnim ekranom i vrlo zanimljivim dodatkom – naime, ovo je prvi tablet na svijetu koji ima video projektor. Zar treba posebno spominjati kako smo ga i regiji? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.