Sony Xperia SX i GX – službeno predstavljeni

Fotografija članka: Sony Xperia SX i GX –  službeno predstavljeni
Dva nova proizvoda imaju više toga zajedničkog. Sony je oslobodio nove modele od fizičkih tipki i za manipulaciju uređajem koriste se samo softverske tipke. Oba modela imaju ugrađen dvojezgreni 1,5 GHz procesor i BRAVIA Engine tehnologiju i Sony Exmor R senzor.
 
Modeli imaju mogućnost jednostavnog povezivanje s višestrukim zaslonima i dijeljenje sadržaja na bilo kojem uređaju poput TV-a, smartphone, laptop ili tableta. High Definition HDMI DLNA dopušta koristiti mobilni uređaja kao daljinski upravljač kad ga povežete s televizorom. Xperia GX nudi punu HD iskustvo na velikom zaslonu. Oba uređaja uključiti tri nove Sony aplikacije: Walkman aplikaciju koja ima nove načine kako slušati, otkriti i preporučiti glazbu s audio tehnologijom i visoke kvalitetnim Clear Bass Clear Stereom, equalizerom i xLOUDom. Album Aplikacija nudi nove intuitivne načine sortiranja i pregledavanja fotografija i videozapise, dijeljenje fotografija na Facebooku i drugim online mjestima. Na kraju, dok se gledaju filmovi korisnicima je na raspolaganju nova inteligentna baza podataka kako bi saznali više informacija o filmu.
 
Xperia GX ima 4,6 inčni zaslon s HD rezolucijom, 13 MPx kameru i video snimanjem podržanim Full HD Sony tehnologijom. Pogoni ga 4.0 ICS inačica operativnog sustava i bit će dostupan u crnoj i bijeloj boji.
 
SX je lakši Xperia smartphone s težinom od 95 grama. Ima nešto manju duljinu dijagonale zaslona od 3,7 inča, i kameru od 8 MPx. Ljudi u potrazi za high-end telefon s manjim zaslonom mogu trljati ruke. Ovaj pametni telefon je također dostupan u bijeloj i crnoj boji.
Unutarnja memorija novih uređaja je 8/16 GB.
 
Za sada najveći nedostatak ovih modela je što su dostupni samo za japansko tržište. Ali, prema dosadašnjem iskustvu, većina proizvoda u Sony (Ericsson) koji se prvo pojave u Japanu završe na europskom tržištu.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.