Sony World Photography Awards 2016 – Petar Sabol dobitnik Croatia National Award

Fotografija članka: Sony World Photography Awards 2016 – Petar Sabol dobitnik Croatia National Award

Hrvatski fotograf Petar Sabol snimio je najbolju hrvatsku fotografiju na natjecanju Sony World Photography Awards 2016. Pobjednička fotografija bit će izložena u londonskom Somerset Houseu od 22. travnja do 8 svidnja 2016. godine.

Oglas

Sobolova pobjednička slika „Vodomar u akciji“ odabrana je kao najbolja fotografija hrvatskog fotografa, u bilo kojoj od 10 otvorenih kategorija natjecanja.

Petar Sobol, višestruko nagrađivani fotograf prirode i divljine iz Paloveca (Međimurje), nagrađen je Sony ILCE-7M2K aparatom. Osim toga, pobjednička fotografija bit će dio 2016 Sony World Photography Awards izložbe u londonskom Somerset House-u od 22. travnja – 8. Svibnja te će biti objavljena u godišnjoj Sony World Photograpy Awards knjizi.

Izložba će, između ostalog, uključivati pobjedničke  fotografije i one iz užeg izbora Proffesional, Open i Youth kategorija natjecanja. Fotografije će biti izložene uz radove umjetničkog dua i fotografa likovne umjetnosti RongRong i inri (Kina/Japan), osvajače nagrade za izvanredan doprinos fotografiji na istom natjecanju.

Pobjednička slika „Vodomar u akciji“ je zadivljujuća fotografija prirode uhvaćena u savršenom trenutku dizanja vodomara iz vode.

Fotografiranje vodomara  bila je moja strast zadnjih par godina. Nikada mi ne dosade jer su posebne i fascinantne ptice. Moja pobjednička fotografija prikazuje poseban trenutak, u kojem se ova super brza, mala ptica,nakon što je ulovila ribu, diže iz vode. Ptica uvija tijelo i prska vodenim kapljicama dok polijeće iz vode.

Dobiti nacionalnu nagradu kao dio Sony World Photography Awards-a, jednog od najvećih fotografskih natjecanja na svijetu,  posebno je postignuće za moju fotografsku karijeru.
– Petar Sobol, fotograf

Drugo i treće plasirani na Croatia National Awards su (slike niže):
•    2. mjesto – Oleg Maštruko
•    3. mjesto – Nenad Martić

The National Awards program nagrađuje najbolju  fotografiju koju je napravio lokalni fotograf, a uključuje 60 zemalja, pokrivajući globus od Argentine do Australije. Natjecanje je otvoreno za profesionalce i amatere. Natjecanje privlači profesionalce i amatere koji su raspoređeni u slijedeće kategorije: Professional, Open, Youth i Student.

Pobjednici u svih 60 kategorija National Awards-a proglašeni su jučer. Pobjedničke fotografije možete vidjeti na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.