Sony VAIO se vraća, ali ovaj puta pod kapom Japan Industrial Partnersa

Fotografija članka: Sony VAIO se vraća, ali ovaj puta pod kapom Japan Industrial Partnersa

Početak srpnja je mnogima vrijeme kada razmišljaju o godišnjim odmorima, a oni radišni to koriste kao novi poslovni početak. među njima je i Sony, koji najavljuje novu VAIO seriju.

Oglas

Sony preko ljeta započinje neke nove poslovne cikluse, među kojima je i predstavljanje nove linije TV uređaja, ali i nova serija VAIO PC branda. No, čini se kako Sony više neće biti vlasnik VAIO branda, nego ga je japanska kompanija prodala investicijskoj kući Japan Industrial Partners.

Naime, glasnogovornici Sonyja su izjavili kako će se kompanija koncentrirati na razvoj i proizvodnju mobilnih uređaja, tableta i smartfona, jer više ne vide sebe u PC industriji koja je evidentno u padu, no neće nestati. Ova će se poslovna transakcija obaviti krajem ovog mjeseca, tako da će već od jeseni, možda i prije, nova kompanija, VAIO Corporation, prodavati VAIO Fit i VAIO Pro prijenosnike u Japanu. Novi VAIO modeli više neće nositi oznaku Sony, no i dalje će se nalaziti u . Inače, nova VAIO kompanija će imati tek 240 zaposlenih, puno manje nego u Sonyju.

Sony VAIO se vraća, ali ovaj puta pod kapom Japan Industrial Partnersa

Ono što smo saznali je kako će dizajnerski i po kvaliteti novi modeli vjerojatno slijediti starije i prilično uspješne VAIO prijenosnike. No, ono što nas baš i nije oduševilo je kako postoji velika vjerojatnost da VAIO brand nestane s globalnog tržište, te da će se prodavati samo u Japanu.

Ako se to dogodi, šteta… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.