Sony Vaio Duo 11 – novi kompanijin tablet koji radi na Windows 8 operativnom sustavu

Fotografija članka: Sony Vaio Duo 11 – novi kompanijin tablet koji radi na Windows 8 operativnom sustavu

Znamo kako Sony ima nekoliko tankih i laganih ultrabook prijenosnih računala koji rade na Windowsima, kao i nekoliko tabletsa na Android. A što ako želimo i jedno i drugo?

Oglas

Ako ste i za ovce i novce (a nema veze s Tele2) tada bi rješenje mogao biti novi Sonyjev tablet kojeg ćete prepoznati pod nazivom Sony Vaio Duo 11. S portala PocketNow dolazi ovih nekoliko navodno službenih fotografija novog Sonyjevog tableta. Pogledajmo što donosi.

Za početak, ima fizičku QUERTY tipkovnicu, što je dobro, jer djeluje kao malo prijenosno računalo. Ekran je veličine 11 inčča, dakle u rangu ultrabook prijenosnika. No, prednost mu je što mu je ekran osjetljiv na dodir, a podržava i digitalnu olovku. Zanimljivo je da može raditi na dva načina – u tablet i laptop modu.

Kao što možete vidjeti na slikama, tipkovnica (koja inače ima i pozadinsko osvjetljenje) je klizeća, tako da u tablet modu nestaje ispod ekrana, nešto slično kao Asus Eee Pad Slider, tako da je ekran uvijek dostupan, bilo da je uređaj “otvoren” ili “zatvoren”, odnosno koristite li tipkovnicu ili ne.

Ipak, kada govorimo o operativnom sustavu, u Sonyju su se odlučili za Windows 8. po nama dobra odluka, jer u novim Windowsima postoji dva režima rada – tablet i laptop, odnosno standardni i Metro prikaz ekrana, najjednostavnije rečeno. Na korisniku je da odluči kako i gdje će raditi.

Što se hardverske konfiguracije tiče, za sada nema konkretnih podataka, no za pretpostaviti je kako će raditi na Windows 8 OS-u, a ne na Windows RT koji je prilagođen za ARM procesore, očekujemo “standardne” Intelove ili AMD procesore.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.