Sony uvodi pametni objektiv u smartphone

Fotografija članka: Sony uvodi pametni objektiv u smartphone

Zadnja informacija koja kruži internetskim prostranstvima, otkriva da Sony će uvesti pametni objektiv u svoje buduće proizvode – smartphone. 

Oglas

 

Sony je niz godina imao odlične kamere u svojim modelima mobilnih uređaja i smartphoneima, koristili su ih i koriste, drugi proizvođači, ali u zadnje vrijeme kao da su malo zakazali, barem prema onome što zapažamo testirajući smartphone. Vjerojatno je više problem u optimizaciji nego u elektronici. Možda će ovaj problem bit sada riješen, novim sve-u-jednom foto modulom.

 

Trebao bi biti u obliku leće, i osim optike, Carl Zeiss objektiva s maksimalnim otvorom blende od f/1.8m, sadržavati sve što je potrebno za snimanje – senzor, bateriju i memoriju. Novi pametni objektiv (1 “), bi trebao imati mogućnost da radi bez potrebe spajanja na mobilni telefon, i radi kao zasebna jedinica, ali i proširiti foto sposobnosti poput dodatak u obliku tažila. Objektiv bi trebao moći da samostalno sinkronizirati fotografije putem NFC ili Wi-Fi veza.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.