Sony testira 3D značajku prepoznavanja lica za svoje Xperia uređaje

Fotografija članka: Sony testira 3D značajku prepoznavanja lica za svoje Xperia uređaje

Sony uvodi novu mjeru sigurnosti

Oglas

Postoji dosta dostupnih opcija za otključavanje vašeg smartfona, uključujući PIN broj ili skener otiska prsta, zatim postoji osnovna 2D značajka prepoznavanja lica koju smo imali prilike vidjeti na dosta pametnih telefona, što nije baš sigurno jer forografija može zavarati.

Sony želi poboljšati ovu tehnologiju i navodno će predstaviti 3D sustav prepoznavanja lica na Xperia smartfonu na Mobile World Congressu u Šangaju ovoga tjedna. Uređaj koristi poseban 3D dubinski senzor tvrtke SoftKinect koja je vlasništvu tvrtke Sony i softvera za prepoznavanje lica koje je izradio švicarski KeyLemon.

Sony tvrdi kako je nova tehnologija mnogo sigurnija od 2D prepoznavanja lica. Tvrtka nije objavila kada će biti objavljen prvi uređaj s 3D sustavom prepoznavanja lica, ali nadamo se da ćemo dobiti informacije o ovoj temi u sljedećih nekoliko dana.

Ako dođe na tržište, značajka će vjerojatno nastupiti na jednom od vodećih pametnih telefona tvrtke Sony, što bi korisnike moglo privući. Sony svakako treba opremiti svoje uređaje s nekoliko jedinstvenih značajki jer se tehnološki div natječe protiv većih igrača na tržištu, uključujući i Samsung.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.