Sony najavio prve konzumerske SSD diskove za globalno tržište

Fotografija članka: Sony najavio prve konzumerske SSD diskove za globalno tržište

Japanski elektronski div je odlučio dublje zagaziti u tržište SSD diskova. Njihova nova SLW-M serija diskova će se po prvi puta pojaviti izvan Japana.

Oglas

Sony se tek nedavno počeo baviti proizvodnjom SSD diskova, tako da se prve serije već neko vrijeme nalaze u prodaji na japanskom tržištu. Čini se kako im je u tom dijelu dobro krenulo tako da su ih odlučili prodavati i na globalnom tržištu, odnosno u cijelom svijetu.

Radi se o Sony SLW-M SSD diskovima koji su kapaciteta 240 GB i 480 GB. Standardne su veličine od 2,5 inča, te su vrlo tanki, samo 7 milimetara, te je ugrađeno SATA 6 Gb/s sučelje. Diskovi navodno koriste rebrendirane Phison S10 kontrolere i imaju Toshibinu A19 TLC NAND flash memoriju.

Što se tiče brzine, vrlo su solidni – maksimalna  brzina sekvencijalnog čitanja je 560 MB/s, a zapisivanja 530 MB/s. U kompletu s SSD diskovima ćete dobiti i licencu za Acronis True Image 2015 HD, kao i Sony SSD Toolbox sofver.

Za sada cijene i globalna dostupnost Sonyjevih SLW-M SSD diskova nisu objavljene. Očekujemo ih uskoro.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.