Sony priprema nadogradnju 6 uređaja sa Androida 5.0 na Android 6.0

Fotografija članka: Sony priprema nadogradnju 6 uređaja sa Androida 5.0 na Android 6.0

Sony je na svojim stranicama za podršku korisnicima nagovijestio kako najmanje šest kompanijinih uređaja neće dobiti nadogradnju na Android 5.1.1 Lollipop.

Oglas

Umjesto toga nadogradnja će direktno sa verzije 5.0 „skočiti“ na najnoviji Android 6.0 Marshmallow operativni sustav. Uređaji o kojima se radi su Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet, Xperia C4, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua i Xperia M5. Stranice korisničke podrške za sve ove modele navode Android 6.0 Marshmallow kao slijedeću verziju operativnog sustava na koju će se ovi uređaji nadograditi, iako još uvijek rade na inačici 5.0.

S obzirom na činjenicu da je Marshmallow već predstavljen, ovaj potez kompanije Sony ima smisla. Ukoliko bi Sony sada za spomenute uređaje krenuo raditi na nadogradnji na Android 5.1.1 inačicu operativnog sustava i kad bi tek nakon te nadogradnje krenuo na Marshmallow, tada si možemo samo zamisliti koliko bi kasno ovakva nadogradnja došla na te pametne telefone.

Kako god bilo sumnjamo da će ova nadogradnja doći ove godine, jer nas od njenog kraja dijeli tek nešto više od dva mjeseca. Još uvijek nije jasno zašto Sony za spomenute uređaje uopće nije pustio Android 5.1.1 nadogradnju, ali sada je sigurno da te nadogradnje neće ni biti.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.