Sony predstavio 4K Ultra HD i Full HD BRAVIA televizore

Fotografija članka: Sony predstavio 4K Ultra HD i Full HD BRAVIA televizore

Sony je i službeni partner Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, tako da su se prošlog tjedna pohvalili i s novim BRAVIA 4K Ultra HD televizorima.

Oglas

Još je početkom godine Sony na CES 2014 sajmu prvi puta javnosti predstavio najsvježije adute iz BRAVIA linije televizora. Tri serije u sedam modela prijemnika čine liniju 4K uređaja, dok Full HD uključuje šest serija od 14 modela. Krasi ih odlična slika i zvuk, kao i inovativni “Wedge” dizajn, One Flick Entertainment i zanimljiv “Live Football” način rada.

Live Football način rada omogućuje maksimalnu optimizaciju slike i zvuka te gledatelja smješta u sam centar zbivanja na dan utakmice te u potpunosti stvara atmosferu koja je inače bila „rezervirana“ samo za osobe koje se nalaze na stadionu, s obzirom da se efekt „zvuka uživo“ temelji na autentičnim akustičnim mjerenjima sa samog stadiona. Sve modele krasi glatko i interaktivno sučelje koje integrira vijesti i najzanimljivije trenutke koji se nalaze na FIFA-i, a jednim dodirom gumba moguće je isključiti glas komentatora kako bi se postigla maksimalna usredotočenost na detalje utakmice.

S obzirom da veličina ekrana rasta iz dana u dan, stabilnost slike osigurana je uz novi i inovativan „Wedge“ dizajn. Spuštanjem gravitacijskog centra televizora postiže se manja veličina postolja od konvencionalnih prijamnika što znači da uređaj može biti postavljen uza zid ili na uzak stol bez potrebe za velikim i nespretnim stalkom. Pritom korisničko iskustvo ne pati nimalo jer je, uz mogućnost optimizacije prostora, zvuk poboljšan većim kapacitetom zvučnika. Povezivanje je također jednostavnije pomoću replikatora priključaka tako da je i kabele moguće urednije organizirati.

Sony predstavio 4K Ultra HD i Full HD BRAVIA televizore

Sve BRAVIA modele krasi intuitivno sučelje kojem se pristupa pomoću jednostavnog „One-Flick“ upravljača. One-Flick Entertainment omogućuje potpunu i nesmetanu kontrolu nad sadržajima. Samo jedan pokret (flick) dovoljan je kako bi se prolazilo i organiziralo kroz omiljene sadržaje, TV kanale, preporučene video zapise, fotografije na mreži, kao i internetske sadržaje poput YouTubea. Brzo pokretanje upravljača izravno upućuje korisnika na sadržaj koji želite gledati, bez dodatnog zadržavanja, a potrebno je manje od dvije sekunde kako bi se uređaj ili zahtjevnije aplikacije (poput YouTubea) pokrenule s home pagea. Bit je u zabavi dijeljenja. Novi Social Viewing upotpunjuje interaktivnu značajku BRAVIA televizora. Social Viewing omogućuje praćenje Tweetova o sadržaju koji se prati te istovremeno dijeljenje dojmova s prijateljima i obitelji putem Skypea.

Modeli koji podržavaju 4K tehnologiju pružaju četiri puta više detalja u odnosu na Full HD te će gledatelju donijeti oštrije, čišće i živopisnije iskustvo nego ikad prije. Bilo da je riječ o 4K, Blu-ray, TV ili internetskim videozapisima – rezolucija je poboljšana, a, slika moćnija.

Full HD obitelj čine BRAVIA modeli W6, W7, W8, W85, W95 i R4, a detalje svih uređaja možete pronaći na .

Sony predstavio 4K Ultra HD i Full HD BRAVIA televizore

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.