Sony NEX-3 i NEX-5 D-SLR fotoaparati

Fotografija članka: Sony NEX-3 i NEX-5 D-SLR fotoaparati

Za razliku od konvencionalnih DSLR modela, konstrukcija bez zrcala smanjuje debljinu obaju fotoaparata na samo 24,2 mm (NEX-5 ) na njihovom najtanjem dijelu. Kao dodatno raskošno poboljšanje, NEX-5 nudi čvrsto no ipak lagano magnezijsko kućište, što ga čini najmanjim i najlakšim digitalnim fotoaparatom s izmjenjivim objektivom na svijetu.

Srce oba fotoaparata je novorazvijeni Exmor™ APS HD CMOS senzor s razlučivošću od 14,2 efektivnih megapiksela. Puno veći od senzora iz konvencionalnih kompaktnih fotoaparata, ključan je za iznimno nizak šum slike i efekte kreativnog defokusiranja koji su poznati korisnicima DSLR fotoaparata.

Kvalitetu fotografija i videozapisa dodatno poboljšava moćan BIONZ procesor koji jamči hitre snimateljske reflekse u stilu DSLR-a uz brzo, precizno automatsko izoštravanje i minimalno kašnjenje zatvarača. Oba fotoaparata mogu također uhvatiti akciju s brzim kretanjem pomoću brzog snimanja niza do 7 slika pune razlučivosti u sekundi (AF/AE podešavaju se za prvu sliku).

Elegantno, uredno korisničko sučelje – s izbornikom u kojem ćete se uvijek moći snaći – omogućuje da moćne značajke modela NEX-5 i NEX-3 budu podjednako dostupne i entuzijastima i naprednijim korisnicima. Parametrima za snimanje pristupa se lako pomoću intuitivnog kontrolnog kotačića i dvaju softverskih tipaka. Zakretanje kontrolnog kotačića, primjerice, omogućuje prikaz promjena dubinske oštrine "uživo" na LCD-u3, pružajući lak nadzor nad prekrasnim portretima u stilu profesionalca. Sljedeća pomoć za korisnike početnike jesu zaslonski savjeti za snimanje i prijateljski vodič za pomoć.

Slike i postavke fotoaparata prikazuju se na visokom, svijetlom Xtra Fine LCD-u veličine 7,5 cm (3") s TruBlack tehnologijom kojeg možete zakrenuti prema gore ili prema dolje te tako udobno snimati fotografije ili videozapise iz bilo kojeg položaja. Zaslon ima i funkciju automatskog podešavanja svjetline kojom se postiže odlična vidljivost čak i vani. TruBlack tehnologija zaslona omogućuje još življi prikaz slika i postavki kamere uz visoki kontrast.

Kompatibilnost sa širokim asortimanom izmjenjivih objektiva dramatično proširuje artističke mogućnosti E-mount sustava fotoaparata.

Idealan za svakodnevno snimanje, niskoprofilni "pancake" objektiv E 16 mm F/2.8 (SEL16F28) smanjuje obujam pri nošenju fotoaparata u džepu kaputa. Njegovo područje slike može se dodatno povećati ultraširokim konverterom VCL-ECU1 i konverterom riblje oko VCL-ECF1 koji daju optičke performanse visoke razlučivosti u elegantnom i skladnom dizajnu.

Pružajući Optical SteadyShot stabilizaciju slike u objektivu za jasnije snimanje iz ruke, E 18-55mm F/3.5-5.6 zum (SEL1855) je savršeni suputnik. NEX-5 i NEX-3 su raspoloživi u kompletu s jednim objektivom, ili s dva objektiva koji omogućuju raznolikije snimanje. NEX-5 može se također nuditi u kompletu s opcionalnim zumom E 18-200 F/3.5-6.3 (SEL18200) koji pruža moćno uvećanje od 11x plus Optical SteadyShot stabilizaciju slike s funkcijom Active Mode u širokokutnom položaju za mirnije snimanje videozapisa.

Opcionalni LA-EA1 adapter priključka za objektiv proširuje kompatibilnost na α obitelj od 30 objektiva i telekonvertera, plus široki asortiman drugih A-mount objektiva (samo s ručnim izoštravanjem).

NEX-5 i NEX-3 su također prvi α fotoaparati koji nude dodatnu pogodnost snimanja HD videozapisa. Na dodir namjenske tipke Movie REC, NEX-3 i NEX-5 snimata HD video sa stereo zvukom kao kompaktne MPEG4 datoteke koje su idealne za pohranu na računalu i objavu na internetu. Full HD (1920 x 1080i) videozapisi snimljeni fotoaparatom NEX-5 kao visokokvalitetne AVCHD datoteke mogu se gledati na spojenom HD TV-u. Inteligentan priključak za pribor prihvaća opcionalni kompaktni ECM-SST1 stereo mikrofon koji snima visokokvalitetne zvučne zapise za vaše HD videozapise.

NEX-5 i NEX-3 su prvi α fotoaparati koji podržavaju funkciju Sweep Panorama. Jednostavno pritisnite okidač i pomičite aparat s jedne na drugu stranu ili gore/dolje. Brzo snimljeni niz slika automatski se spaja kako bi se dobile 23 megapikselne panorame pune detalja s kutom gledanja od 226 stupnjeva4. Panoramske snimke možete također gledati u fantastičnoj 3D tehnologiji na kompatibilnim BRAVIA™ 3D TV prijemnicima.5

Značajka Auto HDR koja je već predstavljena na modelu DSLR-A550 dodatno je poboljšana. NEX-5 i NEX-3 sad može brzo snimati tri slike u nizu s različitim vrijednostima ekspozicije koje fotoaparat elektronski kombinira. Time se dobiva jedna slika s velikim dinamičkim rasponom koja ima proširene detalje u tamnim i svijetlim dijelovima.

{rokbox title=|Sony :: NEX-3 i NEX-5 D-SLR fotoaparati| size=|560 500|}images/stories/2010/sony-nex-3-02.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Sony :: NEX-3 i NEX-5 D-SLR fotoaparati| size=|560 340|}images/stories/2010/sony-nex-3-03.jpg{/rokbox}{rokbox title=|Sony :: NEX-3 i NEX-5 D-SLR fotoaparati| size=|560 340|}images/stories/2010/sony-nex-3-04.jpg{/rokbox}

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.