Sony Make.believe budućnost uz 4K LED TV od 84 inča i novu tehnologiju

Fotografija članka: Sony Make.believe budućnost uz 4K LED TV od 84 inča i novu tehnologiju

Kako bi inspirirao i zadovoljio svoju uvijek znatiželjnu publiku, Sony i kroz zabavu pokušava prenijeti snažna emocionalna iskustva. U tome posebnom mjesto ima i nova 4k tehnologija velikih ekrana i visokih rezolucija.

Oglas

Sonyjev slogan – Make.believe kombinacija je realne komponente “Stvori” i emocionalne komponente “Vjeruj” u čijem se središtu u stvarnosti nalazi Sony. Sada kad je osim u zapanjujućoj 84′ inčnoj verziji predstavljenoj ranije ove godine, u Europi dostupan  Sonyjev 4K LED TV – x9 dostupan u dvije nove veličine – od 65′ i 55′ inča, želimo  s vama podijeliti našu 4K priču.

Priča o inovaciji i stručnosti, rođenoj u Sony Pictures studijima u Los Angelesu, gdje se u direktorskoj fotelji, Sony snimaju 4K snimke koje će dostaviti u vaš dnevni boravak kroz inovativne tehnologije kao što je 4K X-Reality PRO, Trilluminous Display i magnetski zvučnici – svi uključeni u novu BRAVIU 2013 liniju.

Zašto 4K?
S trenutnom televizijskom rezolucijom koja stagnira na  Full HD kvaliteti, većim televizorima ne ide u prilog slabija kvaliteta slike. U brzoj usporedbi Full HD-a i 4K vidimo:

Full HD (1920 x 1080) 4K (3840 x 2160)
Za relativno bliža prikazivanja, mali ekrani su potrebni Slika je oštra bez obzira na udaljenost s koje se gleda
Nije dovoljno stimulativno za igre/filmove Izuzetno iskustvo gledanja zbog velikog ekrana I šireg kuta gledanja
Kod televizora većeg ekrana, zbog limitiranih piksela slika se iskrivljuje Zbog većeg broja piksela savršen za televizore većeg ekrana

S 4K televizorom, gledatelji mogu uživati u velikom ekranu svog televizora uz sliku čija kvaliteta neće biti narušena. Štoviše, davatelji sadržaja idu prema sve većoj 4K kompatibilnosti. Sony je jedini proizvođač koji je zatvorio cjelinu od proizvodnje do sadržaja, konzumacije i tehnologije za dom potrebne za kompletno 4K iskustvo.

Od objektiva do dnevne sobe
1. VIDEO KAMERA
Sonyjeva priča započinje sa snimanjem procesa. Snimanjem video zapisa, kinematografi su u mogućnosti uhvatiti najbogatiju sliku u najvećoj rezoluciji Sonyjev F65 4K digitalna video kamera postavila je nove standarde u kvaliteti zahvaljujući 8K senzoru koji omogućuje snimateljima da se istinski istaknu nad ostalima, dajući im alate, slobodu i fleksibilnost za manipuliranje slikama na načine na koje to do sada nije bilo moguće.  Snimateljima je uz pomoć posebnog držača omogućeno korištenje različitih objektiva kao što su Angenieux, Cooke, Fujinon Leica i Zeiss. Snimka je spremljena na velikoj memorijskoj kartici s kapacitetom do 1 TB, na kojemu se može snimiti materijal do jednog sata.

2. POST-PRODUKCIJA
Nakon što je video snimljen, slijedi idući korak – post-produkcija u Sonyjevom Culver studiju nazvanom Colorworks. U post-produkcijskom procesu, filmove možemo stupnjevati po boji te urediti u 4K tehnologiji. Colourworks je jedan od najnaprednijih 4K studija na svijetu, koji omogućuje izvanredne mogućnosti konvergencije starijih filmova u 4K, skenirajući originalne negative. To znači da vaš najdraži klasični film sada možete gledati i u 4K kvaliteti.

3. KINO
Sony je taj koji je uveo 4K digitalnu projekciju u kina. Danas na svijetu postoji preko 20 000 4K kina na svijetu, a Sonyjevi 4K digitalni projektori instalirani su u preko 15 000 kina diljem svijeta.  Kroz svoju široku mreža globalnih partnerstva u industriji zabave i sporta, Sony se pozicionirao kao jedinstveni ponuđač novih sadržaja u 4K rezoluciji, omogućujući lancima kino dvorana istraživanje novih mogućnosti prihoda I dostavljanja odličnih, osobnijih iskustava svojim posjetiteljima.

4. 4K FILMOVI NA 4K UREĐAJIMA
Izazov s 4K tehnologijom sastoji se od pitanja kako prenijeti netaknuti 4K do vaše dnevne sobe. Filmovi snimljeni u 4K tehnologiji za kina, obično su poprilično veliki – čak i do nekoliko stotina gigabajta, zbog čega ih je nemoguće pohraniti na disk. Ali, Blu-Ray Disc asocijacija potvrdila je da je kreirala radnu skupinu za razvoj tehnologije koja će omogućiti spremanje 4K tehnologije na disk. Vlasnici 4K televizora mogu uživati u 4K rezoluciji i drugih programa zahvaljujući Sonyju, koji sadržaj dekodira pomoću 4K TV X-Reality Pro Enginea.

5. Sony 4K KUĆNA ZABAVA
Na sajmu CES 2012 Sony je predstavio BDP-S790 Blu-ray player koji konvertira 1080p slike u 4K, a na sajmu IFA 2012, Sony je najavio prezentaciju svog prvog 4K BRAVIA televizora – 84′ KD-84X9005.

Ubrzo nakon toga uslijedili su modeli od 65′ i 55′ inča, najavljeni na sajmu CES 2013. 4k LED TV X9, koji nudi savršenu sliku i 4k rezoluciju za svaki sadržaj, od sada je dostupan u Sony Center trgovinama od ovog ljeta u tri različite veličine – 84, 65 i 55 inča.

U posljednjih osam godina Sony je predvodnik razvoja 4K tehnologije, kreirajući rješenja koja donose nevjerojatno iskustvo gledanja. 4K donosi istinski moćno iskustvo gledanja, slika je bogatija, detaljni su jasniji – a Sony se time izrazito ponosi, jer je to naš cilj i naša misao vodilja.

4K mijenja sve – za gledatelje, snimatelje, kreativce i nas. Ovo moraš iskusiti da bi se uvjerio!

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.