Sony K-12 Education Initiative – projekt koji dovodi Xperia Tablet S u škole?

Fotografija članka: Sony K-12 Education Initiative – projekt koji dovodi Xperia Tablet S u škole?

Edukacija i tableti, ide i to zajedno? Itekako! Najnovija inicijativa vezana je uz novi Sonyjev Xperia Tablet S, a koji bi se mogao pojaviti u nekim školama, možda i u Hrvatskoj.

Oglas

Prije nekoliko mjeseci Turska je u svoje škole “ubacila” nekoliko milijuna iPad tableta u svoje škole, a sjećate se kako smo pisali o indijskoj vladi koja već nekoliko godina u svojim školama ima vlastite tablete – . Na žalost, o ovakvim temama rijetko ćete imati prilike čitati jer nije “komercijalna” i uglavnom je zbog toga drugi mediji neće pratiti. Ali zato ste na našem portalu gdje ćete pronaći i ovakve hvale vrijedne informacije, zar ne? :)

Sony Xperia Tablet S 02

Vratimo se i ovoj inicijativi. Naime, Sony je pokrenuo project pod nazivom “K-12 Education Initiative”, a prema kojem će školama (koje to žele) prodavati svoj Xperia Tablet S po vrlo niskim cijenama. No, to je tek početak. Sony će iskoristiti i Education Ambassador, online izvor koji promovira uvođenje Android tableta u edukacijske svrhe. Ni to nije sve, Sony nudi i  50GB svog cloud prostora korisnicima (Box storage), kao i godinu dana korištenja Kaspersky sigurnosnog servisa. Kako vam se ovo čini?

Kako saznajemo, postoji poveći interes za ovu Sonyjevu inicijativu, tako da već planiraju povećanu proizvodnju. No, postoji tu i druga priča. Zli jezici, a takvih je na svakom uglu, mogli bi reći kako se Sony namjerava “riješiti” nagomilanih zaliha neprodanih tableta koji je poprilično kritiziran kako od medija tako i od onih koji su ga testirali. S druge strane, Xperia Tablet S ima dobre strane kao što su ulaz za SD kartice, odlični zvučnici i audio player, Guest Mode , opcija Remote i još puno toga

Svejedno, ako nas pitate, ovakvu inicijativu treba pozdraviti. Ne bih imali ništa protiv da se i u Hrvatskim školama pojave ovi tableti po bagatelnim cijenama, zar ih ne biste kupili svojim klincima? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.