MeniTražiInfo

  Tableti


  Nalazite se ovdje: Početna stranicaTabletiSony K-12 Education Initiative – projekt koji dovodi Xperia Tablet S u škole?
  Sony Xperia Tablet S 01

  Sony K-12 Education Initiative – projekt koji dovodi Xperia Tablet S u škole?

  Autor: , 462 Pregleda

   Edukacija i tableti, ide i to zajedno? Itekako! Najnovija inicijativa vezana je uz novi Sonyjev Xperia Tablet S, a koji bi se mogao pojaviti u nekim školama, možda i u Hrvatskoj.

   Prije nekoliko mjeseci Turska je u svoje škole “ubacila” nekoliko milijuna iPad tableta u svoje škole, a sjećate se kako smo pisali o indijskoj vladi koja već nekoliko godina u svojim školama ima vlastite tablete – Aakash i Aakash 2. Na žalost, o ovakvim temama rijetko ćete imati prilike čitati jer nije “komercijalna” i uglavnom je zbog toga drugi mediji neće pratiti. Ali zato ste na našem portalu gdje ćete pronaći i ovakve hvale vrijedne informacije, zar ne? :)

   Sony Xperia Tablet S 02

   Vratimo se i ovoj inicijativi. Naime, Sony je pokrenuo project pod nazivom “K-12 Education Initiative”, a prema kojem će školama (koje to žele) prodavati svoj Xperia Tablet S po vrlo niskim cijenama. No, to je tek početak. Sony će iskoristiti i Education Ambassador, online izvor koji promovira uvođenje Android tableta u edukacijske svrhe. Ni to nije sve, Sony nudi i  50GB svog cloud prostora korisnicima (Box storage), kao i godinu dana korištenja Kaspersky sigurnosnog servisa. Kako vam se ovo čini?

   Kako saznajemo, postoji poveći interes za ovu Sonyjevu inicijativu, tako da već planiraju povećanu proizvodnju. No, postoji tu i druga priča. Zli jezici, a takvih je na svakom uglu, mogli bi reći kako se Sony namjerava “riješiti” nagomilanih zaliha neprodanih tableta koji je poprilično kritiziran kako od medija tako i od onih koji su ga testirali. S druge strane, Xperia Tablet S ima dobre strane kao što su ulaz za SD kartice, odlični zvučnici i audio player, Guest Mode , opcija Remote i još puno toga

   Svejedno, ako nas pitate, ovakvu inicijativu treba pozdraviti. Ne bih imali ništa protiv da se i u Hrvatskim školama pojave ovi tableti po bagatelnim cijenama, zar ih ne biste kupili svojim klincima? :)