Sony ima aplikaciju koja broji kalorije koje konzumirate

Fotografija članka: Sony ima aplikaciju koja broji kalorije koje konzumirate

Virtualni asistenti su hit kod proizvođača mobitela ove godine, kako se čini. Sony je poradio na svojoj aplikaciji Lifelog koja slikanjem vašeg obroka može reći koliko je kalorija u njemu.

Oglas

Proces je jednostavan – priredite si jelo, posložite da vam stane u kadar kamere vašeg uređaja i uslikate a aplikacija će analizirati sadržaj i dati vam rezultate i preporuke za poboljšanje kvalitete obroka. Naravno, ne okusa – toliko još pametna nije, već će vam dati savjete u skladu sa vašim ciljevima koje unesete prethodno, kao npr. ciljana težina ili ciljani dnevni unos kalorija.

Kvaka je da Sony planira pustiti aplikaciju isprva samo u Japanu sa ciljem da je ponudi tvrtkama ondje koje bi onda mogle svojim zaposlenicima pomoći da se riješe štetnih prehrambenih navika dok su na radnom mjestu (nema više McDonalds junk hrane i sl.).

Ova inicijativa je vjerojatno ciljana baš na zemlju izlazećeg sunca s obzirom na rezultate studija unazad par godina koji pokazuju da su Japanci sve pretiliji, a to se pripisuje sve većoj konzumaciji štetne, visokokalorične hrane nauštrb tradicionalnih japanskih jela koja su više bazirana na morskim plodovima.

No, ne sumnjamo da će ova aplikacija, kada zaživi, biti popularna i u ostalim krajevima kugle zemaljske.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.