Sony HDR-AZ1VR akcijska kamera i orao – prvo Pariz, a onda i London!

Fotografija članka: Sony HDR-AZ1VR akcijska kamera i orao – prvo Pariz, a onda i London!

Ono što ćete vidjeti u nastavku je autentični video kojeg je snimila Sony HDR-AZ1VR akcijska kamera na leđima orla koji je letio iznad najpoznatijih znamenitosti Londona.

Oglas

U 2014. godini navršava se pedeseta obljetnica IUCN-ovog crvenog popisa ugroženih vrsta. Kako bi dostojno obilježili ovaj važan događaj te pritom uključili što širu i što mlađu publiku u očuvanje prirode, Zaklada FREEDOM i umjetnička izložba Here Today… stvorili su potpuno jedinstven film koji oduzima dah iz perspektive ugroženog orla koji leti iznad najpoznatijih znamenitosti Londona.

Prateći nevjerojatan video , ovog puta je snimljen do sada neviđen pogled na London. Sonyjeva HDR-AZ1VR akcijska kamera pričvršćena je na orlova leđa koji je poletio sa Zlatne galerije katedrale svetog Pavla, s balkona Gradske vijećnice prema Tower Bridgeu, zvjezdarnice Greenwich i vrha ArcelorMittal Orbit tornja u Olimpijskom parku.

Cilj filma je podići svjesnost o važnosti očuvanja prirodnog svijeta i odgovornosti čovječanstva da brine o ugroženim vrstama. Ljudi se često osjećaju isključeni iz prirode radi života u urbanim sredinama zaboravljajući koji utjecaj na njihove živote ima okolina u kojoj žive. Međunarodna umjetnička izložba Here Today… koja će biti otvorena u Londonu od 25. studenog do 17. prosinca 2014. godine u Old Sorting Officeu u ulici New Oxford detaljnije se bavi ovom tematikom.

S više od 50 međunarodno proslavljenih umjetnika i istaknutih opinion makera, Here today… postavlja pred svoje posjetitelje izazove vezane uz uobičajene predodžbe o okolišu potičući istovremeno njihove promjene kroz program događanja, rasprava i radionica inspiriranih izložbom. Izložba obuhvaća djela vrhunskih umjetnika poput Andyja Warhola, Sira Petera Blakea, Gavina Turka, Tracey Emin, Carstena Höllera i Douglasa Gordona.

Freedom je snimio film o Londonu uz pomoć dva orla: kraljevskog orla i orla štekavca, oba na listi ugroženih vrsta IUCN-a. Jacques-Oliver Travers iz organizacije FREEDOM pomaže ugroženim orlovima oko povratka u divljinu učeći ih kako da žive i love. Strastveni obožavatelj ptica grabljivica i osoba koja smatra da ptica odrasla u zatočeništvu može biti puštena u divljinu Jacques-Olivier uči orlove kako letjeti pri čemu se koristi jednom od najoriginalnijih metoda. On trenira orlove kao sportaše i uči ih kako letjeti i loviti skijajući, leteći i vozeći kajak s njima. Na taj način drastično povećava njihove mogućnosti za preživljavanjem, a sve veći broj orlova štekavaca izvan popisa ugroženih vrsta je dokaz za to.

Svakako pogledajte ovaj impresivni video.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.