Sony gubi na mobitelima, ali zarađuje na svemu ostalom

Fotografija članka: Sony gubi na mobitelima, ali zarađuje na svemu ostalom

Nitko ne pronalazi previše sreće na području mobilnih telefona

Oglas

Opet imamo jedno financijsko izvješće s mješovitim vijestima. Dobra stara “ništa nije crno-bijelo” vijedi više nego ikada i za tehnološke divove. Mobilna industrija u Sonyu nije najslavnije prošla, dok su igre te vezane mrežne i online usluge, skupa s divizijama za sliku, zabilježile pozitivne brojke.

PlayStation 4 se uspješno prodavao između listopada i prosinca te je omogućio snažan rast financija. U isto vrijeme, prihodi od tableta i Xperia smartfona su se smanjili za dodatnih 15%. Ovo je itekako zabrinjavajuće jer mobilna divizija već dulje vrijeme nema dobre rezultate.

S druge strane, Sony tvrdi da ovi podaci nisu zabrinjavajući te da su čak i pozitivni. Sve je ovo rezultat kontroliranog poslovanja. Prema njihovim riječima, iako bilježe snažan pad prihoda, još više bilježe i pad troškova te uspješno konsolidiraju financije u tom sektoru. Tako prema podacima koje su iznijeli u javnost, manje je proizvedenih uređaja u 2015. godini što je pridonijelo većem prihodu po prodanom uređaju.

Sve u svemu, tijekom četvrtog kvartala 2015. godine, Sony je uprihodio snažnih milijardu dolara prihoda što je obilježilo 2015. godinu kao uspješnu godinu za Sony te su se izvukli iz recesije i kreću u snažni rast.

sony gubi na mobitelima ali zarađuje na svemu ostalom_2

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.