Sony Exmor RS IMX318 novi senzor od 22,5 MP za pametne telefone

Fotografija članka: Sony Exmor RS IMX318 novi senzor od 22,5 MP za pametne telefone

Najnoviji Sonyjev digitalni CMOS senzor za kamere u mobilnim uređajima, Sony Exmor RS IMX318, donosi neke mogućnosti kao što je hibridni auto fokus i elektronska stabilizacija slike.

Oglas

Novi će senzor imati čak 22,5 MP i s veličinom od 1/26″ trebao bi snimati izuzetno dobre fotografije. Ako tome dodamo i elektronsku stabilizaciju slike u tri osi (EIS, Electronic Image Stabilization) od novih mobilnih uređaja koji će imati Sony Exmor RS IMX318 na području fotografije i videa možete očekivati jako puno.

Još jedna dobra karakteristika je i veličina od samo 1 μm (mikrometar). U prijevodu to znači kako će senzor biti izuzetno mali i moći će se ugrađivati u vrlo tanke uređaje. Hibridni auto-fokus donosi fazni AF u kombinaciji s prepoznavanje s kontrastom, a sve u istom senzoru.

Ono što će vas vjerojatno više zanimati je podatak kako je auto fokus reagira gotovo trenutno, za samo 0,03 sekunde, senzor može snimiti 4K video u 30 sličica u sekundi. Sve dodatne detalje možete vidjeti i u tabeli niže, a svakako pogledajte i dva videa niže koji će vam još više dočarati što sve može novi Sony Exmor RS IMX318 senzor.

Dodajmo kako će se Sony Exmor RS IMX318 senzor početi prodavati u svibnju 2016. godine po cijeni od 18$, koja vama ništa ne znači, ali itekako puno znači za proizvođače pametnih telefona. Više na .

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.