Sony Ericsson VIVAZ na korisničkom testu (3)

Fotografija članka: Sony Ericsson  VIVAZ na korisničkom testu (3)

Vivaz je prvi mobilni uređaj čija kamera kombinira puno HDTV (1280 sa 720 piksela, zvani ‘720p ‘) snimanje i brzinu osvježavanja 24 sličice u sekundi, a što u trenu rezultira zapisom od nevjerojatnih 100MB . Ako želite biti spremni za ozbiljan video morati će te koristiti microSD karticu maksimalno dopuštenog kapaciteta od 16 GB ili čak dodatnu memorijsku karticu.  To je područje gdje je nedostatak diska stvarno primjetan. Zvuk se, međutim, bilježi  samo u mono obliku s bitrate od 64 kbps. Svi parametri, uključujući filtre su lako dostupni iz izbornika za video.
Primjer videa snimljen od strane kamera telefon – 720p –

Osim sirove rezolucije, Vivaz-ova glavna strana kamere je jedinstveno kontinuirano automatsko fokusiranje. Da pojasnimo. Većina telefonskih kamera jednostavno snima s beskonačnim fokusom, a rezultat je da objekti koji su blizu (ljudi) su pomalo mutni. Malo telefona (npr. Apple iPhone, Nokia N900) koristite ‘pred-fokus’, u kojem se fokusiraju na početni video isječak i to se onda održava u cijeloj snimci. To dobro radi u nekim slučajevima, ali je očit nedostatak prilikom pokretanja snimanja na fokusu oko  jednog predmeta, i onda sve  završava lošim rezultatima. Kod Vivaz to nije slučaj.  Video zapis, kao što smo već rekli, odmah započinje s kontinuiranim auto fokusom za svaki put savršeni video snimak. Na donjem video prilogu pogledajte što znači u praksi kontinuirani auto fokus:


Navesti ćemo još neke nedostatke koje smo zamijetili: 
– Snimanje u jakom svjetlu sunca. Ne možete vidjeti što snimate zbog refleksivnog zaslona.
-LED ‘Light’ koji nema baš neku jačinu kod snimanja pri slabom osvjetljenju pomalo će iskositi predmete. Ali, barem ćete dobiti noćni video, dok kod većine kamera telefona dobivate tamno sive predmete na crnoj pozadini.
Video reprodukcija uvijek teče glatko.  Media player podržava skoro sve formate: MP3, WMA, WAV, RA, AAC, M4A, WMV, RV, MP4, 3GP video itd.

Zaključak: Zanemarimo li marketing trikove,  test je pokazao da imamo doista mogućnosti za napraviti supač video pomoću SE Vivaz kamere. Ali, nije sve u tehnici. Tehnikom se trebamo znati naučiti koristiti. Zato, uključite se u ljetne besplatne capoeira i video radionice koje organizira Sony Ericsson Hrvatska, zabavite se i postanite faca  za snimanje ovim vrlo popularnim mobilnim uređajem.

SE radionice se održavaju u subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja na Jarunu u sklopu Cro Fit Festa. Capoeira radionice održavaju se na otvorenom od 11:00, 14:00 i 17:00 sati, a vode ih iskusni capoeiristi iz udruge Capoeira Amazonas koji svoje vještine usavršavaju pod paskom iskusnih brazilskih majstora.

Video radionice održavaju se s početkom od 11:00 i 15:30 sati, a vodi ih Mislav Muretić, diplomirani montažer Akademije dramskih umjetnosti i zaljubljenik u film.

Više informacija  na

 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.