Sony Ericsson VIVAZ na korisničkom testu

Fotografija članka: Sony Ericsson VIVAZ na korisničkom testu

Vivaz je dobro osmišljen, tanak mobilni uređaj, privlačnog dizajna. Dizajniran za oblik ljudskog tijela istovremeno isporučuje uvjerljive telefonske interakcije. Najviše nam se je svidjele plava boja na bočnim dijelovima. BTW ukusi su različiti i nemojte uzeti ovo kao zakon.

Osim toga uz svoj dobro prilagođene izgled, s tehničke strane on je quad-band (GSM 850/900/1800/1900), tu je 3.2-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji podržava 16.7 milijuna boja i 360×640 piksela, glazbeni player, SMS/MMS i e-mail, PC sinhronizacija, Wi-Fi, TV-out priključak, osobni organizator, i sve radi uglavnom OK pod Symbian S60 5th Edition operativnim sustavom. Ova platforma također omogućava da personalizirate svoj doživljaj zabave preuzimanjem velikih aplikacija putem PlayNow i Symbian developer zajednice.

Brza veza preko WLAN, UMTS i HSPA omogućuje, na primjer, učitavanje slika na Internet platforme. Socijalno umrežavanje, jednostavan pristup na društvene mreže kao što su Facebook i Twitter je dakako prisutno.
GPS s integriranim odgovarajućim navigacijskim softverom GoogleMaps brzo i precizno radi. Google karte ne mogu imati glasovnu navigaciju, ali također možete planirati rute i lokacije. Kao korisnik imate izbor između internog GPS, Bluetooth GPS i neto-based GPS. Tu je i na raspolaganju plaćena na Wisepilot navigacija. Geo-obilježavanje slika može dodijeliti određene lokacije vašim snimljenim fotografijama.

Vivaz samo dobro radi u mirnom okruženju kao speakerphone. U automobilu je dosta slabi zvuk. Zaone koji vole vrlo precizne podatke, Sony Ericsson Vivaz ima SAR od 1,04 W / kg. Budući da možete podesiti putem bočnog prekidača glasnoću prijema zvuka čak i sa jakom pozadinskom bukom, kao što je na aerodromu ili kolodvoru ili u tramvaju, razgovor je moguć.

Za 720 MHz CPU, većina Vivaz funkcija nije previše spora. Pomicanje kroz slike i otvaranje nekoliko značajki se događa sasvim dovoljno brzo. Ipak, određena količina zastoja je vidljiva kada je u pitanju brzinomjer rotacije prikaza. Rad gotovo svih stavki izbornika je moguć i dobar s prstima. Olovka je potrebna samo za unos teksta na virtualnoj qwerty tipkovnici. Alternativno, međutim, na alfanumeričkoj tipkovnici mogu se koristiti prsti. Velika QWERTY tipkovnica prikazuje samo slova, znak praznine i gumb za povratak. Za upis posebnih znakova ili brojeva postoje slične pojedinačne posebne tipke. Pomoću olovke, poruke mogu biti napisane iz rukopisa. Prepoznavanje znakova unosom olovke je vrlo pouzdano. Barem na našem testnom modelu.

Wi-Fi Internet radi savršeno. Budući da smo uređaj testirali na Wi-Fi WinDays mreži tijekom Microsoft WinDays 10 konferencije, možda je i to jedan od razloga oduševljenja brzinom i kvalitetom WLAN mogućnosti.
Kretanje kroz web stranice na mobilnom prikazu (optimizacija) odvija se veoma brzo. U klasičnom prikazu pojavljuju se mali prekidi, zastajkivanja. Zumiranje stranice se može izvršiti putem opcijskog selectable zoom bara ili dvostrukim dodirom zaslona što je također funkcioniralo savršeno kao i Javascript.

Baterija od 1200mAh je bila dovoljna za održavanje većine Vivaz funkcija. Uz malo korištenje kamere, pozive, poruke i malo videa oko dva dana, a to nije uopće loše.

Prije nego što krenemo detaljnije u testnu priču, postoji nešto malo zbunjujuće oko imena što je Sony Ericsson izveo. Postoje naime dvije inačice Vivaz mobilnog uređaja: Vivaz i Vivaz Pro. Nastavak PRO stvara priličnu zabludu jer Vivaz dolazi s boljim specifikacijama kamere i memorijom, a Pro je prvenstveno uređaj za razmjenu poruka sa slide-out tipkovnicom koja nadmašuje zaslon osjetljiv na dodir kod unosa podataka za većinu korisnika. To znači da Vivaz ima 8.1 megapixelnu kameru, dok Vivaz Pro ima 5 megapixelnu kameru. 95 MB memorije u odnosu Vivaz 75 MB memorije Vivaz Pro je manja razlika. To ne predstavlja neki problem za oba uređaja jer tu su microSD kartice do 16GB.

Sada, kada smo razjasnili osnovne multimedijske razlike oko uređaja, sutra u nastavku pročitajte naša zapažanja vezana oko glavnog fokusa SE Vivaz – kamere.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.