Sony Ericsson Satio na korisničkom testu (4)

Fotografija članka: Sony Ericsson Satio na korisničkom testu (4)

Uz vanjske gumb okidača, postoje još dvije tipke fotoaparata za brzo prebacivanje između foto i video snimanja, načinima rada, i otvaranje galerije slika na memorijske kartici, ako one postoje. Satio kamera je do sada daleko najbolja kamera sa visokim standardom u mobilnim telefonima. 12.1 megapiksela, 12x digitalni zoom, fokus s Xenon bljeskalicom za fotografije, LED bljeskalicom za snimanje videozapisa, označavanjem lokacije, i stabilizatorom slike, radi jako dobro. Kvaliteta slike je i dalje ovisna o osvjetljenju. To ne znači da  bljeskalica ne radi. Ona je najbolja u mobilnom tržištu.

Ostale značajke uključuju : otkrivanje lica i osmijeha, balans bijele, automatski način rada, više scenski program, panoramska slika ili BestPic. Automatski mod ima zadane postavke potrebne ekspozicije, ISO, brzine zatvarača itd. Ali, ne smijemo zaboraviti da megapikseli sami po sebi nisu dovoljni da napravite izvrsnu fotografiju, a isto tako, vrlo je važan optički zoom za dobivanje kvalitete. ‘BestPic "način rada u kojem Satio automatski postavlja rasvjetu i otvore blende u pokušaju da snimi „izvrsnu“ sliku, bez obzira na uvijete.

Panoramska fotografija nije šala . Možete dobiti sliku šire od 4000 piksela, i zapamtite da najveća rezolucija za normalnu sliku od strane kamere je panoramski 4000 x 3000, ali to mora biti u mogućnosti učiniti. Jedan pogrešan potez i dobivate groznu sliku. To bi mogli navesti kao nedostatak.

Za fokusiranje na bliski domet motiva pruža makro snimanje, ali i auto fokus. Međutim, kamera je podjednako dobra na nižim rezolucijama koje možemo sami podesi.

Satio također može snimati video. VGA rezoluciji (640 x 480) pri 30 sličica u sekundi. Xenon bljeskalicu zamjenjuje LED bljeskalica.

Dijeljenje slika je vrlo jednostavno kada ste spojeni Internet. Fotografije i videa snimljen sa Satio može se lako prenijeti na blogove i društvene medije, Pacasu ili bilo što po vašem izboru. Odličan dodatak koji za ove dobre fotografije omogućava da ih odmah svi vide.

Zaključak: Sony Ericsson Satio je postavio visok standard za kamere u mobilnim telefonima. Ukratko, ako ste očekivali mrak mobilnu kameru telefona, nećete biti razočarani. Ako ste u potrazi za briljantnim audio i video iskustvom, može držati korak s drugim najboljim multimedijskim mobilnim uređajima na tržištu. Ali, ako ste u potrazi za mobitelom s jednostavnim sustavom, bez pada, možda ne ćete biti bez sreće.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.