Sony Ericsson Satio na korisničkom testu (3)

Fotografija članka: Sony Ericsson Satio na korisničkom testu (3)

Za sinkronizaciju podataka opcije su: USB kabel koji nakon spajanja imamo 4 načina izbora: PC Suite način rada, medijski prijenos, pohranu i ispis za izravno povezivanje na kompatibilni pisač. Osim toga, Windows 7 odmah prepoznaje uređaj kao instalacijski disk. Naravno, možemo dobiti pristup ostalim datotekama spremljenim na memorijskoj kartici. PC Suite program omogućuje upravljanje uređajem za Windows OS. Možete kopirati kontakte i kalendar događanja, i multimedijske datoteke, kao i, među ostalima stvarima izvesti update firmware na telefonu. Satio također radi s Mac-om, ali je plug-in za iSync koji možete naći na webu Sony Ericsson. Media Software MediaGo omogućuje bežičnu sinkronizaciju sadržaja na mobilni telefon i PC, i automatski konvertira datoteke u kompatibilan format za mobilni telefon. Prijenos podataka putem USB kabela je jako brz. Za izravnu komunikaciju s drugim uređajima je i prisutan Bluetooth 2.0. Osim navedenog, Satio podržava push uslugu RoadSync iz DataViz Satio i Exchange ActiveSync.

Interna memorija obuhvaća ukupno 128 MB, no putem microSD kartica do 32 GB možete ju povećati. U standrdno pakiranje uključena je microSD kartica od 8 GB.

Internet
Sony Ericsson Satio ima standardni S60 preglednik baziran na WebKit. Ukratko, preglednik podržava HTML, XHTML, XML, JavaScript (i derivati – sve AJAX-y, itd.), i Adobe Flash Lite. Naravno, animacija prikaza se može isključiti. Mobilni telefon se je nevjerojatno dobro pokazao na internetu. Skoro kao i iPhone. Navigacija naprijed/nazad je jednostavna, smanjenje/ povećanje stranica teče glatko, ima mogućnosti full screen moda,povijest, napredne značajke privatnosti, itd.

Osim toga, podržava RSS, nekoliko otvorenih prozora odjednom (na žalost, u pojednostavljenom obliku, i ne možemo ih sami okrenuti, mora iskočiti pop-up). Ugrađena WiFi funkcija, WLAN (IEEE 802.11b / g sa DLNA, ili Digital Living Network Alliance koji će se postaviti hotspot, omogućava brzo i lako spajanje na bežičnu mrežu. Primijetili smo da kod „teških web stranica“ se veza povremeno prekida.

Ovdje treba naglasiti da povezivost na Internet, bez obzira na izbor mreže kao i GPS definitivno sisa bateriju. Ali, i uz štedljivo korištenje potrebno je puniti bateriju svakodnevno. S obzirom na različite funkcije, ne iznenađuje. Informacija o statusu baterije su zeleno ili crveno LED svjetlo.

Kod odabira povezivosti navela bih plus zbog mogućnost sprječavanja nezapaženog korištenja skupe dial-up veze. Sony Ericsson Satio traži da potvrdite koju vezu prilikom spajanja na Internet želite i da li želite se spojiti ina Internet.

Multimedija

Media Player je čisti Sony, sustav s tonovima PlayStation 3 Cross Media Barom koji omogućuje jednostavnu navigaciju između slike i glazbenih datoteke, i isto tako donosi izvrsne animacijske efekte. Zapravo korištenje medija na ovoj veličini zaslona dolazi na svoje, bez zamućenja, ili čudnih pomaka. Ali to nije ništa novo. Isti program koristi i modela Xperia ili C905. U stanju čekanja, brzo možete pristupiti galeriji fotografija koja omogućava dodatno pregledavanje i uređivanje, označavanje, tisak, dodjeljivanje kontaktima, itd.

Jedna značajka koja je primjetna je nedostatak 3.5mm priključak slušalice. Gotovo neoprostiv propust s obzirom na uspjeh Sony Ericsson W995, a postoji znatna veza između ova dva modela u audio mogućnostima.

Filmovi se ne mogu uređivati, mogu se samo gledati u vertikalnim ili widescreen načinu rada, pod uvjetom da je film koji želite gledati WMV, RV, MP4 ili 3GP. Ima i poseban program za gledanje isječaka s YouTubea.
 

No, najzanimljiviji je glazbeni Player. Korištenje čini zadovoljstvo. Podržava MP3, WMA, WAV, RA, AAC i M4A format, ID3 tagove, možete izraditi popise naslova, i pjesme se pojavljuju abecednim redom po izvođaču, albumu, ili samo imenima.

Radio nam omogućuje da se automatski namjeste i spreme otkrivene stanice, ali ne podržava RDS. Prema osobnom mišljenju, telefon ove klase trebao bi imati tu funkciju, ali život je pun iznenađenja. Daljinsko upravljanje nije omogućeno u stanju čekanja. U bilo kojoj temi. Može se samo prilagodili glasnoća.

TrackID radi prilično dobro, ali teško je govoriti o velikoj zasluzi proizvođača. Ova aplikacija koristi tehnologiju Gracenote Mobile Music ID. Ako ne znate što je TrackID, evo objašnjenja: To je program koji koristi mikrofon u telefonu i iz Gracenote baze podataka daje informacije o žanru pjesme, tko je pjeva i na kojem se je albumu pojavila po prvi put. Uglavnom se nešto teže pronalaze izvođači našeg područja.

Satio ima dvije igre: slagalica i labirint u kojem pomoću senzora pokreta morate nositi loptu od ulaza do izlaza, izbjegavajući prepreke i zamke. Budući da podržava Java, imate na stotine dostupnih igara.

četvrti dio: fotoaparat/kamera

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.