Sony Ericsson Satio na korisničkom testu (1)

Fotografija članka: Sony Ericsson Satio na korisničkom testu (1)

Design: Na prvi pregled Satio izgleda prilično težak, ali i čvrst u isto vrijeme. Zanimljivo, jer zapravo ima samo 126 g, što znači da je težina samo optička varka. Dimenzije su mu 112 x 55 x 13 mm, što naglašava da je tanak za pametni telefon. Zaslon je 3.5 " i donosi vrhunsku oštru sliku. To je stvarno impresioniralo nakon uključenja mobitela. Izgleda vrlo elegantno sa samo natpisom Sony Ericsson na vrhu i 3 diskretne, standardne tipke na dnu za odgovor na poziv, prekid poziva, i meni, a koje razbijaju veliki zaslon osjetljiv na dodir. Skrenula bih pozornost na jednu stvar, sličnost ovog modela telefona s C905. U oba modela, gornji i donji dio kućišta su zaobljeni, strane su u drugoj boji od ostatka kućišta (ili su naglašene), a sa desne strane možemo pronaći isti raspored tipki, pa čak i informacije o Wi-Fi i GPS su smješteni na isti način.

Na desnoj strani nalazimo kontrolu glasnoće (ili zoom), Quick View fotografije, prebacivanje između pune fotografije i video zapisa, i tipku fotoaparata. Na lijevoj strani ćete naći prekidač za zaključavanje tipkovnice, utičnicu i Fast Port Memory Card utor za micro SD.

Na stražnjoj strani Satio izgleda impresivno i gotovo zastrašujuće zbog velikog kliznog štitnika objektiva. čini se malo predimenzionirani za moj ukus. Ako netko nosi uske hlače, ima dobre šanse za uključivanje fotoaparata uklanjanjem telefona iz džepa. Značajke kamere bit će obrađeni u nastavku.

Ergonomija, kontrole

Zaslon je TFT 16 milijuna boja, osjetljiv na dodir (Touch screen), više buntovan nego kapacitivni, rezolucije 640×360, 3.5 inčne dijagonale (kao i Nokia N97). Osim jako oštre slike ima vrlo dobre odzivne sposobnosti. Resistivan zaslon je manje grub nego što sam očekivala. čini mi se da je čak i bolji nego kod Nokia 5800 . Naravno, možemo prilagoditi svjetlinu zaslona.

Kao što možete vidjeti, SE Satio ima isti ulaz kao i Nokia 5800. To su: alfanumerička tipkovnica, mini QWERTY tipkovnica (za uporabu s stylusom), full-screen qwerty tipkovnica i prepoznavanje rukopisa (olovka).

Pritiskom na mini tipkovnicu unutar Qwerty tipkovnice omogućuje vam da se odlučite za full screen qwerty koja uzima cijeli zaslon u pejzažnom načinu rada.

Tu su i prve mane. Na primjer, u porukama mini qwerty tipkovnica je širine zaslona u portretnom načinu rada tako da vam ostaje mali dio zaslona kako bi vidjeli tekst koji pišete. Olovka je dobro stilski oblikovana i morate ju koristiti da bi mogli upisati precizno tekst na maloj virtualnoj tipkovnici. Ustvari, u dosta situacija kod korištenja ovog mobitela potrebno je posegnuti za olovkom.

Aspekt prepoznavanja rukopisa pokazao je lijepo lice. Tijekom testiranja za tekst koji je pisan rukom trebalo je oko dvije minute, a da se napiše isti tekst potrebno je oko minute za neke druge ulazne metode. Pristojno.

Drugi dio: Sistem i korisničko sučelje

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.