Sony E-mount digitalci pojačani Premium Carl Zeiss i Sony G modelima

Fotografija članka: Sony E-mount digitalci pojačani Premium Carl Zeiss i Sony G modelima

Dobar objektiv uvijek dobro dođe. Sony je svoju kolekciju E-mount digitalaca obogatio novim objektivima za one koji priželjkuju najvišu moguću kvalitetu svojih fotografija, kao i mogućnosti inspirativnih umjetničkih rješenja.

Oglas

Svestrani standardni zoom, specifičan za Carl Zeiss objektive, pojačan je s G objektivom za E-mount fotoaparate i videokamere. Zajedno s novom opcijom za popularni E 50mm F1.8 objektiv za portrete koji je sada dostupan i u crnoj boji, posljednji najnoviji dodaci povećavaju doseg E-mount objektiva do 18 (uključujući i dva objektiva za konverziju).

Svi novi objektivi idealni su za korištenje s NEX-3, NEX-5, NEX-6 i NEX-7 kompakt fotoaparatima, kao i za novi α3000 i Handycam® NEX-VG900E1 i NEX-VG30EH Full HD videokamere.

Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm F4 ZA OSS (SEL1670Z)
Korisnici E-mount fotoaparata sa zamjenjivim objektivima u mogućnosti su iskusiti legendarnu izvrsnost i nadmoć jednostavnog i kompaktnog zumiranja.

Doseg izuzetno praktičnog četverostrukog zooma (24-105mm u 35-milimetarskom ekvivalentu za puni okvir) čini model SEL1670Z idealnim za fotografiranje najraznovrsnijih situacija, od krajolika i portreta do potpuno neformalnih snimaka vaše svakodnevice.

Vrhunski kontrasti i rezolucije koje je moguće odabrati među postavkama prilikom zumiranja zaštitni su znak ovog objektiva kojeg je doista moguće ponijeti sa sobom gdje god vas put odvede. Napredna tehnologija asferičnih objektiva (AA objektivi) kombiniraju jedan element AA objektiva s tri uobičajena asferična elementa, smanjujući veličinu i težinu objektiva bez ugrožavanja kvalitete fotografije. Uz unikatnu i obnovljenu Carl Zeiss T* premaz, reducirano je blještavilo i zamućenje prilikom reprodukcije boja, uz dodatak vrhunske rezolucije i jasnoće.

Za razliku od zoomova koji se brzo „zaustavljaju“, maksimalni otvor blende od F4 se postiže u čitavom rasponu žarišnih duljina. Ovo smanjuje potrebu za visoke ISO postavke prilikom zumiranja te također omogućava zamrzavanje akcije koja se odigrava pred vašim očima, neovisno o njezinoj brzini. Zahvaljujući cirkularne blende postiže se dodatna istančanost i prirodnost vaše fotografije.

Sonyjev optički SteadyShot sustav za stabilizaciju fotografije sprječava eventualan efekt ako vam se prilikom fotografiranja ruka zatrese, omogućavajući jasnije snimke, čak i u okruženjima s nedovoljno svjetla. Primjerene optičke performanse omogućene su vrhunskom izradom koju biste i očekivali od Carl Zeiss objektiva, s elegantno usavršenom metalnom vanjštinom koja daje objektivu zavidan izgled i izraženiji osjećaj luksuza.

Sony E-mount digitalci

E PZ 18-105mm F4 G OSS (SELP18105G)
Sony predstavlja prvi ikad G objektiv stvoren specijalno za E-mount fotoaparate i videokamere sa zamjenjivim objektivima.

Model SELP18105G podrazumijeva vrlo bogat 5.8x doseg zooma – ekvivalentan onom od 27-157.5mm, što ga čini prvim izborom za putovanja i svakodnevna fotografiranja.

Optički dizajn modela ELP18105G reflektira pedigree G objektiva. Dva ED staklena elementa udruženi su s tri asferična elementa za visoku rezoluciju i contrast kroz cjelokupan doseg zooma. Izobličenost i odstupanje boja su minimizirani, što omogućava prekrasne izvedbe s izvrsnim kontrastima pri svim žarišnim duljinama. Cirkularna blenda garantira jednostavne i profesionalno izvedene efekte, neovisno o tomu snimate li statične fotografije ili Full HD video uratke s pokretom.

Ovaj je model sa svojim sveobuhvatnim performansama i učincima veoma prigodan za snimanje video uradaka u Full HD-u. Tehnologija koja je razvijena specijalno za manje, ručne kamerice osigurava nevjerojatno tih autofokus i snažno zumiranje i to bez ikakvih poteškoća ili uznemiravanja vašeg subjekta.

Zoom je smješten na iznimno pogodom mjestu za rukovanje, što osigurava da brzinu zumiranja kontrolirate onoliko koliko vam je potrebno, a sve dodatne operacije kojima želite eliminirate eventualne nestabilnosti i neželjene promjene postavljene su nadohvat prsta. Za još značajniju kreativnu kontrolu, nezavisni prstenovi fokusa i zooma omogućavaju ručnu prilagodbu fokusa prilikom zumiranja. Sveukupna dužina objektiva ostaje nepromijenjena prilikom svakog zumiranja i fokusiranja, a sve kako bi se osigurala konzistentnost udobnosti prilikom uporabe.

Poput novog SEL1670Z, model SELP18105G zadržava kontinuitet F4 maksimiziranja blende za pregršt jasnoće prilikom svih mogućih postavki zumiranja. Postavka SteadyShot eliminira efekte treska kamere za čistije snimke, čak i u slabije osvjetljenim uvjetima.

E 50mm F1.8 (SEL50F18)
Kao odgovor na zahtjeve korisnika, 50 milimetarski E-mount F1.8 s fiksiranim žarišnim duljinama objektiva od sada je dostupan u upadljivoj crnoj boji. Ovako jasan objektiv sa širokim otvorom idealan je za hvatanje vrlo “atmosferičnih” portreta. Postavka SteadyShot eliminira efekte treska kamere za čistije snimke, bez straha od zamagljivanja. Pri tome ne morate brinuti kako će autofokus ikoga uznemiriti ili zasmetati, neovisno o tomu snimate li statične ili pokretne kadrove.

Novi SEL1670Z, SELP18105G i SEL50F18 E-mount objektivi iz Sonyja dostupni su u Europi od listopada 2013. godine.

Sony E-mount digitalci

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.