Sony DSC RX10 i drugi digitalni fotoaparati predstavljeni u Ljubljani

Fotografija članka: Sony DSC RX10 i drugi digitalni fotoaparati predstavljeni u Ljubljani

U današnjem neformalnom druženju s predstavnicima Sonyja u Ljubljani vidjeli smo Sony DSC RX10 te novitete koje kompanija priprema u narednom razdoblju.

Oglas

Osim novih digitalnih fotoaparata podijeljenih u nekoliko kategorija, vidjeli smo i novi Sonyjev “bezzrcalni” sustav ILCE7, senzore nove generacije, optičke dodatke za vaše smartfon uređaje, te spomenuti Sony DSC RX10 i druge digitalce. Vidjeli smo i neke nove male ručne video kamere, kao i novu “handycam” kameru, klasa koja je sve popularnija kupcima (bilježi rast od 50-60%).

Naši su domaćini bili Rok Grobelšek (Assistant Manager Digital Imaging / Sony Central and Southeast Europe – Slovenija) koji je govorio i o planovima Sonyja za 2014. godinu. Ono što nas je posebno zanimalo je kako će se svi modeli koji su predstavljenu na Sonyjevom štandu odnosno novom i lijepo uređenom “panelu” (kako su ga nazvali) već se nalaze i u Hrvatskoj u prodaji. Grobelšek je naglasio kako im je želja ovakav izložbeni prostor otvoriti i u Hrvatskoj, a kako bi se što bolje približili hrvatskim kupcima. Definitivno imaju što pokazati.

Sony DSC RX10 i drugi digitalni fotoaparati predstavljeni u Ljubljani

Vrlo ljubazni domaćin Klemen Udovč iz Sonyja nam je objasnio detaljnije o Sony NEX sustavima, APS-C i FF senzorima u kompaktnom kučištu, te na koji se način ovi digitalci nove generacije mogu povezati s drugim uređajima kao što je i TV putem Wi-Fi veze, odnosno NFC-a. Aleš Fevžer, inače profesionalni fotograf, objašnjavao nam je zašto je prešao s Canonovih EOS digitalaca na nove Sonyjeve digitalne fotoaparate i to je objašnjavao prilično argumentirano.

Naravno, i naš Racunalo.com portal je kao jedan od vodećih tehnoloških portala bio sa Sonyjem u Sloveniji. Dašak prezentacije donosimo vam u slijedećih nekoliko ekskluzivnih fotografija.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.