Sony donosi novosti u vezi punjenja uređaja

Fotografija članka: Sony donosi novosti u vezi punjenja uređaja

Sony istražuje mogućnost phone-to-phone punjenja uređaja preko NFC-a nakon podnošenja patenta u vezi wireless punjenja između uređaja.

Oglas

U vezi s patentom izdanim prošloga petka raspravlja se o procesu lociranja i pristupanja hotspot točkama korištenima za razmjenu energije. Te točke teoretski mogu biti i smartfoni, tableti ili ostali gadgeti premda Sony ne ide u detalje o tome kako ta tehnologija zapravo radi.

To je odlična ideja, ali uvijek postoji gubitak energije prilikom prenošenja između dvaju uređaja, iz tog razloga vaša 2,500 mAh baterija ne bi se mogla napuniti do maksmalnog kapaciteta. Ako Sony namjerava slijediti tu ideju moralo bi se osigurati kako neće biti značajnog gubitka energije tijekom procesa.

Kao i obično, postojanje patenta nije potvrda da će ga Sony ikada ostvariti. Ako bude integriran i službeno to će biti korisna opcija, ali osoba koja dijeli energiju neće željeti činiti to drugo vremena. Baterija se troši dovoljno brzo i bez toga.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.