Sony će imati prvi smartphone s novim 8-jezgrenim MediaTek MT6592 procesorom

Fotografija članka: Sony će imati prvi smartphone s novim 8-jezgrenim MediaTek MT6592 procesorom

Jučer smo najavili novi MediaTek MT6592 procesor kojem je najznačajnija karakteristika što ima 8 jezgri. Već danas se pojavljuju informacije kako će Sony biti prvi od proizvođača koji će ga imati u svojim uređajima.

Oglas

Naravno, nisu oni jedini, i mnogi drugi proizvođači će ga implementirati u svoje nove mobilne uređaje, kao što su LG, ZTE, Huawei i Lenovo. Informaciju više o novom 8-jezgrenom procesoru možete pročitati u našem prethodnom .

MediaTek je inače ime koje se povezuje s uređajima koji su povoljniji po cijeni, no ovaj nam novi procesor nekako djeluje kao high-end procesor za skuplje uređaje. Spomenimo i kako osam jezgri procesora rade na 1,7GHz do 2GHz, a i spomenuli smo kako je na AnTuTu testu osvojio 30.000 bodova, više nego Samsung Galaxy S4. Sve su ovo karakteristike koje potvrđuju kako je ovaj procesor spreman i za one najskuplje i najbolje mobilne uređaje.

Čip će se temeljiti na Cortex A7 arhitekturi i proizvest će se u novoj 28-nanometarskoj tehnologiji, što znači da će biti puno blaži prema potrošnji baterije.

MediaTek MT6592 8-jezgreni procesor 01

Zašto Sony? Znamo kako je japanska kompanija na azijsko tržište već poslala Sony Xperia C, a i općenito “guraju” MediaTekove procesore u svoje mobilne uređaje. I dana se upravo pojavila najnovija informacija koja kaže kako bi upravo Sony (i to vrlo brzo) mogao predstaviti svoj prvi uređaj s 8-jezgrenim procesorom.

Koliko je to brzo? Vjerojatno ne prije kraja godine, jer je sam čip najavljen za masovnu proizvodnju za kraj ove godine, a prve se ugradnje očekuju u 2014. godine. No, najave se mogu dogoditi i prije :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.