Sony demonstrirao 3D biometriju lica na Xperiji

Fotografija članka: Sony demonstrirao 3D biometriju lica na Xperiji

Na MWC-u u Šangaju, Sony je pokazao značajku 3D biometrije lica koju je razvila njihova podružnica SoftKinetic koja inače proizvodi kamera module.

Oglas

Na Sonyjevoj Xperiji (ne znamo još točno o kojem se modelu radi) na privatnom je eventu demonstrirana tehnologija za 3D biometriju lica te će koristiti softver za prepoznavanje lica razvijen od švicarske firme po imenu .

Ova je tehnologija daleko ispred na koje smo navikli još od Androida 4.0 jer se korištenjem nečije fotografije. Poanta je pružiti sigurniju biometrijsku autentifikaciju korištenjem prepoznavanja lica u tri dimenzije. Čak ni 3D model lica ne može zavarati ovu tehnologiju jer snima i otisak lica u bliskom infra-crvenom spektru.

Koliko je ova tehnologija doista sigurna, to tek trebamo vidjeti, jer se 2D biometrije na telefonima za prepoznavanje lica, šarenica ili otisaka prsta Dodana dubina ovakvoj će autentifikaciji pružiti još jedan dodatni sloj sigurnosti.

Također, imati sigurno otključavanje licem moglo bi omogućiti interakcije sa mobilnim uređajem, u potpunosti bez korištenja ruku. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati i hoće li se ovakve napredne kamere uskoro pojaviti u omiljenim pametnim telefonima.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.