Sony bilježi porast prodaje; vraća li se nekadašnji div među velike igrače?

Fotografija članka: Sony bilježi porast prodaje; vraća li se nekadašnji div među velike igrače?

Čini se da nakon dosta vremena i za japanski Sony dolaze bolja vremena na tržištu pametnih telefona.

Oglas

Kako to obično i bude promjenjivo na tržištu, Sony je prilično pao te se danas ne nalazi čak niti među prvih deset najvećih i najuspješnijih proizvođača smartfona na svijetu. Ova su mjesta uglavnom zauzele kompanije sa kineskom adresom.

Međutim, unatoč činjenici da nije među najvećima, kompanija je zadovoljna svojim financijskim rezultatima postignutima u prvom kvartalu ove godine. Uglavnom je riječ o dobrim vijestima za kompaniju.

Ukupan broj isporučenih pametnih telefona iznosi 3.4 milijuna primjeraka što je povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 3.1 milijun isporučenih pametnih telefona za isti period. Iako su prihodi od mobilnog odjeljenja zapravo pali, prihodi iz poslovanja su se znatno povećali te iznose 3,6 milijardi Jena. Sony povećanje prihoda iz poslovanja pripisuje smanjenju operativnih troškova te smanjenju troškova odjela za istraživanje i razvoj.

Ukupni prihodi kompanije Sony porasli su za 15% , dok je operativni prihod tri puta veći u odnosu na isti kvartal 2016. godine. Do kraja ove godine Sony u planu ima isporuku ukupno 16,5 milijuna pametnih telefona.

Nije neka brojka u odnosu na velike igrače, no malo po malo i Sony bi se uz par pametnih poteza i dobrih uređaja mogao ponovno popeti visoko na top ljestvici najvećih i najuspješnijih proizvođača smartfona na svijetu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.