Sony Aibo robotski pas se vraća s ugrađenim Amazon Echo

Fotografija članka: Sony Aibo robotski pas se vraća s ugrađenim Amazon Echo

Sony ponovno okuplja ekipu koja je radila na njihovom omiljenom, ali već pomalo zaboravljenom robotskom psu Aibo-u. Sada namjeravaju razviti novi generaciju ovih robota za novu eru pametnih pomoćnika.

Oglas

Aibo robotski pas će biti prvi uređaj kojeg Sony namjerava plasirati na tržište kako bi konkurirao uređajima sa pametnim pomoćnicima i umjetnom inteligencijom. Hoće li doista vratiti Aibo brend još je pitanje. Jer nakon mnogih iteracija i sedam godina na tržištu, Aibo nije posto pretjerano rasprostranjen ni profitabilan.

Ovaj korak označava povratak Sonyja u potrošačku robotiku nakon što su proveli neko vrijeme istražujući industrijsku primjenu robotske tehnologije.

Mislim da Sony ima dobru ideju pogotovo s obzirom na brz rast Amazon Echo i Google Home proizvoda. Novi robotski pas zapravo bi bio djelomično Aibo, a djelomično pametni pomoćnik. Hodao bi po kući kao mali pas, a pritom bi odgovarao na glasovne naredbe i upravljao povezanim uređajima u pametnom domu.

Do sada Sony nije imao vlastitog pametnog pomoćnika osim “Asistenta” na Xperia Ear Bluetooth slušalicama koji je bio vrlo ograničene funkcionalnosti.Pretpostavlja se da će njihovo robo-štene koristiti neku od tehnologija od treće strane te da će to biti najvjerojatnije Amazon Echo.

Kako vam se čini ideja? Napišite u komentaru.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.